Milica dobila sina i dala mu ime koje znači “dar Gospoda”

Nekadašnje TV lice i poznata influenserka Milica Marković, danas se porodila j na svijet donijela zdravog dječaka. Mama i beba se osjećaju dobro.

Ponosni roditelji su odlučili da sinu daju ime Matej. Inače, Ime Matej je hebrejskog porijekla, i ima isto značenje kao grčko ime Teodor ili slavenska imena Božidar i Bogdan. Ime je duboko ukorijenjeno u hrišćanskoj tradiciji, a na našem podneblju rasprostranjeno je više varijanti imena.

Matej je muško ime sa hebrejskim porijeklom. Izvedeno je iz hebrejskog izvornog imena Mattathyah, što znači “dar Gospoda”. Ime Matej rasprostranjeno je u raznim varijantama diljem svijeta, i to zahvaljujući Novom zavjetu i Matejevom Evanđelju. Naime u Novom zavjetu je Matej jedan od četiri evanđelista i autor prve knjige Novog zavjeta. Sveto jevanđelje po Mateju izvještava o službi i životu Isusovom, i njegovom rodoslovlju. Matej nam takođe govori da Isus vodi porijeklo od Avrama preko Davida (sa 42 generacije koje ih razdvajaju). Isus je odabrao Mateja kao jednog od njegovih izabranih 12 učenika tj. apostola, dajući im nalog da nastave njegovu misiju propovijedajući evanđelje.

Podsjetimo, Milica je sina dobila sa suprugom Borisom, a iz prvog braka ima ćerku Milu.

M.N.

Related posts

Ostavi komentar