Mira Banjac još uvijek na kućnom liječenju: Osjećam se nikako, jednostavnop umorna sam

Legendarna glumica Mira Banjac (89) hospitalizovana je u Kliničkom centru Vojvodina u Novom Sadu početkom oktobra prošle godine, i do sada se nije oglašavala u medijima o svom zdravstvenom stanju.
Razlog njenog boravka u bolnici bio je problem s vodom u nozi, zbog čega nije mogla da se kreće, a Mira je u razgovoru za „Dnevni avaz“ otkrila da se ne osjeća dobro i da je i dalje trpi bolove.


– Još sam na bolovanju, na kućnoj njezi. Problem s nogom nije prošao, ma kakvi… Pokušavam sad da prohodam, barem po kući. A to ide veoma sporo. Još mi se voda zadržava u nozi – ispričala je glumica.
Iako je pri kraju devete decenije života, ova glumica je rijetko kad odmarala. Prije zdravstvenih problema, često je putovala po zemljama bivše Jugoslavije, u zavisnosti gdje ima angažman, i uvijek bi profesionalno odradila svoj dio posla. Još češće je išla na premijere, kako pozorišne tako i filmske, i na taj način davala podršku kolegama.

Ipak, čini se da to više, barem za sada, nije moguće.

– I inače se osjećam nikako. Umorna sam, jednostavno. Teško i razgovaram. U potpunom sam istrošenom stanju. Nadam se proljeću definitivno, možda tada i prođe sve ovo – iskreno je rekla.

Blic.rs

 

Slični članci

Ostavi komentar