Mirna Medaković Stepinac: Želim da moja djeca izrastu u srećne ljude

Mirna Medaković Stepinac, je sa osam godina postala aktivna članica Zagrebačko kazalište mladih. Nakon završene gimnazije upisala je politologiju, a iste godine debitovala je u seriji “Zabranjena ljubav” i nakon prve snimljene sezone serije, upisala je Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu. Crnokosu glumicu, koja je izjavila  “Voljela bih barem jednom u životu zaigrati u holivudskom filmu“, ne bi mi bilo bitno ko režira ili ko mi partner, u tom trenutku mislila bih da sam sigurno Boga uhvatila za bradu“ naši gledaoci pamte po seriji „Budva na pjenu od mora“ i „Kud puklo da puklo“ , u kojima je igrala sa Momčilom Otaševićem. Tridesedjednogodišnja Mirna 2015. vjenčala se sa Hrvojem Stepincem, a u aprilu ove godine par je dobio dvije djevojčice, bliznakinje, Kaju i Zoru.

22046500_1500530103347025_2382944840426209237_n

Mirna je veliki je pobornik dojenja: „Kosa mi se diže na glavi od svih stručnjaka. Ne postoji bolje ili lošije mlijeko. Postoji majčino mlijeko. Ili imaš mlijeka ili ga nemaš. Ili dojiš ili ne dojiš. I to je to. Tačka. Kraj. Isključivo dojim svoje djevojke već tri mjeseca. Nebrojeno puta sam već htjela odustati jer su zavisne isključivo o meni. Svi drugi dolaze i odlaze, pomažu koliko mogu, ali ja sam jedina 24 sata dnevno s njima. Dojim „na zahtjev“. Nisam planirala, bile su male porođajne težine i morale su se udebljati. I sad je to tako ostalo, dojim ih kad su gladne, kad su nervozne da pronađu utjehu, kad ih nikako ne mogu uspavati… dojim. I to je ozbiljan posao-napisala je na svom blogu.

Kada ste saznali da nosite dvojke kako ste reagovali?

Malo je reći da sam bila iznenađena. Bila sam izbezumljena i plakala sam od zbunjenosti. Trebalo mi je neko vrijeme da prihvatim novonastalu situaciju. Bilo me strah jer nisam znala hoću li znati s dvoje djece odjednom.

Kako ste podnosili trudnoću? Šta vam je najteže palo?

Najteže mi je palo što sam zadnje tri nedjelje provela u bolnici, čuvajući trudnoću. Do tada je sve bilo bez problema, nisam imala posebnih želja, samo sam se brzo umarala.

Kako stižete da zadovoljite potrebe dviju beba?

Uf, ima dana kad bez problema preživimo nas tri same, do dolaska mog muža s posla, a ima dana kad mislim da nikada neće prestati plakati. Svaki dan je drukčiji. One su već sedam mjeseci stare i svakim danom je lakše.

Da li ste pristalica dojenja na javnom mjestu?

Ne vidim u čemu je problem dojenja na javnom mjestu. Ja sam veliki pobornik dojenja. Svoju djecu dojim na zahtjev i na bilo kojem mjestu bez pokrivanja.

unnamed 22

U čemu imate najveću podršku supruga kada su bebe u pitanju?

U svemu. Kaja i Zora su jednako moje kao i njegove i on ravnopravno sudjeluje u podizanju i druženju s djecom.

Kako ste odabrali imena?

Svidjela su nam se ova dva imena, trenutno nisu popularna pa su nam time još draža.

Imate li neki strah kao roditelj?

Ne razmišljam trenutno o strahovima, željela bih da moja djeca odrastu u srećne ljude.

R. Novaković, foto:Maja Jokić, Facebook

Slični članci

Ostavi komentar