Miša Janketić: Znam da bih teško mogao da živim bez svoje žene

Sedamdesetdevetogodišnji glumac čiji su roditelji, majka Milica učiteljica i otac Ratomir pravnik, porijeklom iz Crne Gore imao je nevjerovatnu životnu priču.

misa-janketic-biografija

Za vrijeme Drugog sjvjetskog rata porodica se preselila u Kolašin gdje je Miša mnogo godina kasnije sagradio vikendicu. Sredinom 1943 njegova majku i oca zarobili su četnici. Majka je uskoro puštena na slobodu, ali je kasnije ubijen au Pljevljima gdje je radila u pošti. Otac je uspio da se spasi. Pobjegaoje u Grčki, tamo se pridružio partizanima i poginuo.

Miša i njegova sestra Milena ostali su kod babe i strine. Milenu je kasnije usvojio kasapin iz Višegrada ali su brat i sestra poslije nekoliko godina uspjeli da prodađu jedno drugo.Ona se kasnijepreselila u Njemačku, a Miša je završio Realnu gimnaziju i Fakultet dramskih umjetnosti. Svoju buduću suprugu balerinu 12 godina mlađu od njega upoznao je u Sarajevu.

Jedan od najuticajnijih glumaca stare Jugoslavije iza koji iza sebe ima broje pozorišne filmske i uloge u televizijske uloge nedavno je bio gost u emisiji Ivana Ivanovića.

“Ne znam da li volim svoju ženu, ali znam da bih teško bez nje mogao da živim”, otkrio je Miša koji je svoju suprugu Svjetlanu, balerinu po pšrofesiji upoznao kada je imala samo 16 godina. Njih dvoje su decenijama  u braku i imaju četvoro dece: dvoje glumaca, Marka Janketića i Milicu Janketić, balerinu Ivu Ćirić udatu za vaterpolistu Aleksadra Cirića  i Radomira Janketića policajca

Iako se većina muškaraca usteže da javno govori o svojim osjećanjima, Miša nije među njima. On zna  zna da je upravo ovakva otvorenost i priznanje najveći izraz muškosti.

MN/ Blic.zena/ foto: sinemanija

Slični članci

Ostavi komentar