Mlada novosađanka imala je čudan osjećaj u nosu, a kad je otišla kod ljekara doživjela je šok

Dvadesetjednogodišnja S.N iz Novog Sada prošle nedjelje javila se čjekaru jer je osjetila je da joj se nešto pomjera u nosnici. Probala je da isprazni nos, ali iz njega je izlazio samo sekret. Nakon toga se sve smirilo, a onda se nekoliko sati kasnije javio isti, neprijatan osjećaj. Kome god da je nešto rekla o tome, svi su joj odgovarali da umišlja, da je skrenula, da ostavi cigarete. Kad više nije mogla da izdrži osjećaj da joj nešto gmiže,šeta, pomjera se i golica je u lijevoj nosnici javila na pregled doktoru Novaku Vukoju, ORL specijalisti i doživjela šok. Iz njenog nosa izvađen je lankoviti pseudoparazit sa 750 nožica i glavom sa dvije antene saznaje “Blic”.

health-medicine-child-ill-tissue_1127-2639

 

Tokom mikroskopskog pregleda ljekar je spazio da se nešto pomjera ispod donje nosne školjke u nosnom hodniku.

„Ubacio sam kameru u nos i vidio nešto kao stonogu, sa sitnom glavicom i dvije antene na njoj. Nešto oblika gusjenice se polako kretalo prema izlazu nosa. Instrumentom sam odstranio to čudovište i stavio ga na bijeli papir.  Kada je pacijentkinja ugledala šta je živjelo u njenom nosu, potpuno se izgubila, počela je da vrišti, da histeriše, plače, pita šta je to, odakle to kod nje.

1513325680gusjenica_nos

 

U jednoj fazi histerije S. N. je rekla da će se ubiti iz straha da tih stvorenja još ima u njenom nosu. Srećom, u ordinaciji se našao i prof. dr Radomir Čolaković, klinički psiholog, koji je smirio pacijentkinju. Tokom narednih dana prof. dr Čolaković je sproveo niz psihoterapija radi njenog psihičkog oporavka od šoka.

Sve je prošlo na sreću bez težih posljedica po mladu novosađanku. Parazit je poslat u Pasterov zavod u Novom Sadu gdje se otkrilo da se radi o milipedes parazitu (mili – hiljadu, pedes – nožica), sastavljenom od članaka, koji može biti dužine do šest centimetara. Nosi od 10 do 100 jaja i živi u nehigijenskim uslovima, a hrani se kao biljojed. Vjerovatno se uvukao u spavaću sobu i tokom sna dospio do nosa priča dr Vukoje koji se,kaže, sa ovakvim slučajem nikada ranije nije sreo.

Ljekar je kazao da se “Tokom svoje karijere od 40 godina, srijetao sa brojnim stranim tijelima u nosu, ali sa živim bićem ne. Ovo je raritet.

Izvor: blic.rs, foto: Profimedia, freepik

 

Slični članci

Ostavi komentar