Monstrum u podrumu 10 godina držao okovanu ženu, tukao je i silovao

 

Kada su italijanski policajci zaustavili Aloisija Đordana (52) zbog saobraćajnog prekršaja, nisu ni slutili da će otkriti strašnu priču o zlostavljanju i spasiti  jednu ženu i dvoje djece daljnje torture.

Policajci su na zadnjem sjedištu primijetili neuhranjenog dječačića, pa su zatražili od vozača da ih odvede kući kako bi vidjeli u kakvim uslovima živi dijete i kako bi razgovarali sa njegovom majkom.

 

U kući 52-godišnjeg Aloisija Franćeska Rosarija Đordana zatekli su sličnu situaciju onoj koju su austrijski istražitelji otkrili u kući Josefa Fricla 2008. godine.

policija

U zapuštenom podrumu su zatekli 29-godišnju Rumunku s malenom djevojčicom. Kako su kasnije utvrdili, Đordano je sirotu ženu držao zarobljenu u podrumu punih 10 godina, mučio je, tukao, silovao i prisilio da rodi dvoje njihove djece.

Điordanu ovo nije prvi put da je optužen za ovakav zločin.  On je1995. Bio u zatvoru zbog otmice, silovanja i mučenja jedne žene. Tada je osuđen na samo pet godina zatvora, ali  pušten iz zatvora ranije zbog dobrog ponašanja.

Kada je pušten na slobodu vratio se svojoj teško bolesnoj supruzi i njihovo dvoje djece. Zaposllio je mladu Rumunku (19) koja je kasnije postala njegova druga žrtva.

 

Nakon smrti supruge, Đordano je mladoj djevojci ponudio da ostane kod njega, a onda je zaključao u podrum.

 

U podrumskoj je tamnici  mlada žena provela sljedećih 10 godina okovanih ruku, okružena prljavštinom,  sa štakorima i raznim insektima, bez tekuće vode i struje. Čitavo vrijeme ju je tukao, mučio i silovao, kako je kasnije izjavila policiji.

 

U tih deset godina je rodila dvoje djece, devetogodišnjeg dječaka koga je policija vidjela na zadnjem sjedištu, i koji ih je na neki način i spasao,  i djevojčicu kojoj je tri godine.

Djeca su sve vrijeme bila prisiljena da gledaju Đordana kako zlostavlja njihovu majku, a dječaka je ponekad prisiljavao da muči vlastitu majku, a ako bi odbio, tukao bi njega.

 

Policijski snimci podruma u kojemu je živjela nesretna žena svjedoče o strahotama koje je proživljavala. Mračni i prljavi podrum s namještajom od drvenih i kartonskih kutija, bio je prepun smeća. Toalet je činila drvena stolica ispod koje je bila plastična kanta. Žena je sa svojom djecom morala da spava na krevetu napravljenom od kartona, a pored kreveta bila je gvozdena šipka za koju je konstantno bila privezana.

 

Policija je na njenom tijelu uočila brojne rane, uključujuči ozljede na grudima i međunožju, a neke od njih je sanirao sam Đordano. Tvrde da je neke od dubljih rana ušivao žicom za ribolov.

 

Sve se to događalo u malenom selu u južnoj Italiji, ali niko nije imao pojma što se događalo sve dok policija slučajno nije otkrila kuću užasa.

(jutarnji.hr), foto: Freepik

Slični članci

Ostavi komentar