Nagrada Dubravki Drakić za najbolju žensku ulogu

Nagrada Dubravki Drakić za najbolju žensku ulogu

Dodjelom nagrada i predstavom „Crna kutija“ završan je 15. Međunarodni festival glumca u Nikšiću.

Gran Pri /Grand Prix/ za najbolju mušku ulogu na 15. Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću, dodijeljen je Amaru Bukviću, a Gran Pri za najbolju žensku ulogu pripao je Dubravki Drakić.

Bukviću je nagrada dodijeljena za lik Blaža u predstavi „Kako misliš mene nema“, Teatra Exit iz Zagreba, a Dubravka Drakić za ulogu Penelope u komadu „Penelopijada“, urađenoj u koprodukciji Centra za kulturu Tivat i „April production“ iz Toronta.

Glumačkom dvojcu zagrebačke smiješne i gorko – tužne igre „Kako misliš mene nema“, Filipu Jurčiću i Amaru Bukviću pripala je najveća nagrada za najbolji partnerski odnos na sceni.

Gran pri za najbolju epizodnu žensku i mušku ulogu otišao je u ruke Angele Naumoske koja igra gospođicu i Zorana Ivanoskog ili majstora u predstavi „Ljubavne poze istorije“, Teatra „Vojdan Černodrinski“ iz Prilepa, čiji tekst potpisuje nedavno preminuli dramski pisac i profesor Goran Stefanovski, a režiju Nataša Poplavska.

Ansamblu makedonskog komada, koji na izuzetno vizuelan način pokreće niz pitanja o ratu, ljubavi, intimnosti, politici i moralnosti: Dmitari Gjorgjievski, Daniela Ivanoska, Igor Trpčevski, Jasmina Micovska Stankoska, Dimitar Crcorski, Angela Naumoska, Ilija Volčeski, Katerina Čakmakoska Klinčeska, Mihajlo Milenkoski, Nataša Naumoska i Zoran Ivanoski, žiri je dodijelio nagradu za kolektivnu igru.

Odluke o najboljima, kako je saopšteno na sceni Nikšićkog pozorišta prije uručenja nagrada, donio je jednoglasno žiri čiji je predsjednik bio reditelj Blagota Eraković, a članovi – glumci Ana Vujošević i Nikola Vasiljević.

Tokom glumačkog nadigravanja, od 26. novembra do 2. decembra, u Nikšiću je izvedeno šest predstava u zvaničnom, takmičarskom dijelu programa, iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Slični članci

Ostavi komentar