Najbolja izletišta u okolini Podgorice

Najbolja izletišta u okolini Podgorice

Tunjevo

tunjevo

 

Tunjevo se nalazi u Bjelopavlićkoj ravnici, pored rijeke Zete. Pripada Nikšićkoj opštini . a od Danilovgrada je udaljeno šest kilometara. Tunjevo je idealno za izlete i roštiljanje u prirodi pa kao takvo predstavlja jedno od omiljenih izletišta građana glavnog grada i okolnih mjesta. Jedan od glavnih obilježija izletišta je rustični drveni most, a idiličnoj atmosferi doprinose i stare vodenice i izvori pitke vode.
Do Tunjeva se dolazi magistralnim putem Podgorica-Nikšić, skretanje je kod table Zagorak (malo prije naselja Bogetići) odnosno konobe “Svera” pa odatle još 3 km seoskim putem.

Kučka korita

kucka korita

 

Korita kučka, odnosno Hotska, je zaravan gdje su ranije bili katuni, a posljenjih 15-20 godina postala su  pravo vikend naselje. Idealno je izletište jer je blizu grada, ima planinsku klimu, a jednim dijelom zravan je prekrivena borovom šumom.
Na Koritima je izvor, gdje je temperatura  mnogo manja jer se nalazi se na 1365mnv. I tu  prestaje asfalt. Malo je teže doći do sledećeg izvora Velika Radeča(1505 m) ali je svakako vrijedno truda. Tu je idealno mjesto za izlet jer je teren ravan a bukova šuma, koja je okružuje, pruža hladovinu i skoro potpuni tišinu. Izvor je prilično uređen sa kamenom česmom iz koje šiklja mlaz ledene vode.

Obala Cijevne

nijagara

Svojom ljepotom obala Cijevne predstavlja jedno od omiljenih izletišta stanovnika glavnog grada, posebno vodopad Nijagara koje je i omiljeno kupalište Podgoričana. Posjetioce privlači ljepota vodopada, kao i lijepo uklopljeni nacionalni restoran. Ali cijeli tok Cijevne, uzvodno od vodopada, je izuzetno lijep, prepun malih plažica idealnih za izlet.
Picture-497

Ovo su neka od naših omiljenih izletišta u Podgrici. A,  koje je vaše omiljeno izletište ?

Tekst: M.J

Slični članci

Ostavi komentar