Najljepša Crnogorka biće izabrana 11. marta: Preko 300 djevojaka želi krunu

Izbor za mis Crne Gore 2023. na programu je 11. marta u hotelu “Regent” u Porto Montenegru, a Nikolina Lončar, PR menadžer izbora, u zvaničnom saopštenju dostavljenom medijima navodi da već vlada veliko interesovanje, te da se do sada prijavilo preko 300 djevojaka.

Lončar objašnjava da izbor nije bilo moguće organizovati dvije godine – zbog epidemijske situacije koja je vladala u Crnoj Gori, a upravo iz tog razloga, dodala je Lončar, Crna Gora nije imala predstavnicu na ovogodišnjem svjetskom izboru.

Sve zainteresovane djevojke mogu se prijaviti do početka marta.

“Prijava za učešće mora da sadrži ime i prezime kandidatkinje, datum i godinu rođenja, visinu, težinu, mjere (obim struka, kukova i grudi), kratku biografiju, kojim se jezikom ili jezicima kandidatkinja služi, grad iz kojeg dolazi i dvije fotografije koje su obavezne – to su fotografija lica i fotografija cijele figure, kao i kontakt telefon, koji je, takođe, obavezan, kao i mejl. Kriterijumi su – visina od 175 do 185 centimetara, te težina od 55 do 65 kilograma. Što se tiče donje starosne granice, to je 16 godina, dok je gornja 26 – kako stoji u propozicijama svjetskih takmičenja koje smo u obavezi da poštujemo”, saopštila je Lončar.

Posebno naglašava da buduća mis Crne Gore mora imati napunjenih 18 godina u februaru 2023.

“Ovi kriterijumi nisu naša pravila, već su standardne propozicije svjetskih takmičenja. Kako oni mijenjaju propozicije u svijetu, tako se mi prilagođavamo njima. Prijave se mogu slati na jedan od dva mejla – nikolina724@hotmail.co.uk i missmonte2012@yahoo.com”, dodaje Lončar.

Glavni kasting u pomenutom hotelu zakazan je za 5. mart, kada će stručni žiri odabrati 15 finalistkinja.

“Na tom kastingu će biti predstavnici Miss YU i Miss Monte agencije, nakon čega će izabrane finalistkinje ostati u hotelu u karantinu, kako bi se pripremale za izbor. Još uvijek razmatramo najbolji način kako da odredimo koje djevojke će ući u najuži izbor i od tih izaberemo najljepših 15 koje će se takmičiti za titulu. Sve djevojke koje su uredno poslale prijavu na neki od naznačenih mejlova biće blagovremeno obaviještene da li su ušle u uži izbor ili ne”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Lončar.

Ipak, upitno je kada će aktuelna misica Natalija Labović i njena nasljednica ići na svjetsku smotru.

“Još nismo donijeli zvaničnu odluku, pošto još uvijek aktivno komuniciramo i dogovaramo se sa licencorima zvaničnog izbora za mis svijeta, te pokušavamo da napravimo dogovor – da li će aktuelna mis Crne Gore ići na ovogodišnji izbor za mis svijeta koji će biti održan u decembru, a djevojka koju budemo izabrali sada – u martu naredne godine”, zaključak je saopštenja Lončar.

Related posts

Ostavi komentar