Napravite sami kod kuće čokoladu

Napravite sami kod kuće čokoladu

Sastojci:

100 g kakao putera
80 g gorkog kakao praha
1 puna kašika meda (dodajte više ako se plašite gorkog ukusa)
suvo voće, orašasti plodovi, suva kora pomorandže i slično kao dodatak

Priprema:

Prije nego što krenete da pravite čokoladu obavite pripremu. Spremite prvo odgovarajuće kalupe jer ćete morati sve brzo da radite kada napravite smjesu. Dakle, u čiste silikonske kalupe na dno stavite dodatke koje želite: sjeckane bademe, suvu koricu pomorandže, suvo voće i slično pa ostavite sa strane. Te dodatke možete umiješati i u gotovu smjesu, ali ovako je svakako efektnije za oko.

Puter otopite na pari tako što ćete šerpu sa malo vode staviti na ringlu, a preko nje staviti jednu vatrostalnu činiju u koju ćete staviti puter. Za nekoliko minuta će se puter otopiti, postati proziran i imati konzistenciju ulja. Kada se puter otopi, činiju sklonite sa vatre, pa u nju dodajte med i dobro izmiješajte žičanom mutilicom. Potrudite se, a jako je važno, da vam nikakva voda ne kapne u činiju jer može uporpastiti cijelu stvar. Znači obavezne su suve ruke i suvi alati koje koristite!

U smjesu meda i putera dodajte kakao prah i sve dobro izmiješajte kako biste dobili ujednačenu smjesu. Sada tom smjesom zalijte kalupe, malo tresnite da se bolje rasporedi i to je to. Možete da ostavite na sobnoj temeparturi dok se ne ohladi, pa ubacite u frižider.

(stvar ukusa)

Slični članci

Ostavi komentar