Neobična ljubavna priča: Niki Lauda se oženio ženom koja mu je spasila život

 

Trostruki šampion Formule 1, legendarni Niki Lauda, preminuo je u utorak u 71. godini života.Posljednje trenutke svog života proveo je uz svoju voljenu suprugu Brigit Vetzinger.

Iako nikada nije volio da u javnosti iznosi detalje iz svog privatnog života, Niki Lauda je jednom prilikom otkrio novinarima da mu je 2005. godine Brigit spasla život.

Prije nego što je upoznao mladu stjuardesu Niki se poslije 15 godina braka 1991. razveo od supruge Marlen i tvrdio je da se viđe neće ženiti. Onda je upoznao Brigit koja je radila u njegovoj avio-kompaniji.  Bili su svega nekoliko mjeseci u vezi kad je ona odlučila da mu pokloni bubreg nakon što prethodna transplantacija nije uspjela. Njenu je tada bilo 56 a njoj 26 godina.

  1. godine brat Florian mu je donirao bubreg, ali organizam ga je odbacio. Laudin sin Lukas radio je testove, ali se ispostavilo da ne može biti donor i tada je pomoć ponudila Brigit.

 

“Brigit je rekla da će se testirati, pa sam je pitao zašto, a ona je odgovorila zato što želi to da uradi. Rekao sam joj da smo kratko u vezi i da ne želim da se toliko žrtvuje za mene. Međutim, ona je uradila testove, a njen bubreg je bio idealan za transplataciju”, otkrio je jednom prilikom Lauda.

Brigit nije bila uplašena, jednostavno je to učinila…

 

“Radim to za tebe, zato što te volim”, govorila mu je lijepa stjuardesa.

 

 

 

Tri godine kasnije 2008. Njih dvoje su se tajno  vjenčali u Beču. Vjenčanju su prisustvovali samo najbliži prijatelji i članovi porodice. Trostruki šampion F1 odbio je tada da kaže detalje o ceremoniji vjenčanja osim što je potvrdio da je “trajala četiri minute”.

Par je u srećnom braku dobio dvoje dece, blizance Miju i Maksa.

 

 

 

Slični članci

Ostavi komentar