Nevena Božović: Drago mi je što kroz muziku prenosim emocije na publiku

Nevena Božović: Drago mi je što kroz muziku prenosim emocije na publiku
Nevena Božovic je talentovana mlada pjevačica koja je izgradila svoj prepoznatljivi muzički i vizuelni indetitiet. Graciozna, prefinjena i lijepa Nevena, igrala je na kartu umjetnosti, želeći da publika osjeti njenu muziku kroz riječi i note.
Pobjedom na Beoviziji sa pjesmom “Kruna” predstavljaćete Srbiju na Evroviziji. Kada ste čuli ovu emotivnu i dirljivu pjesmu satkanu od puno osjećanja kako ste reagovali?
– Nisam je čula, ja sam je napisala i trudila se da je što prije završim.

Pjesma nosi snažnu emotivnu poruku. Koliko ste u pjesmi pronašli sebe?

– U potpunosti. Ovo je moja prva kantautorska pesma.

Koliko ste se puta u životu osjećali i u kojim situacijama kao kraljica?

– Ne volim na taj način da govorim o sebi. Roditelji su prenijeli na mene i sestru to da se uvijek stidimo svog uspijeha, a ne hvalimo, tako da uvijek nađem razlog da kritikujem sebe i kada nešto dobro napravim.

Vrlo ste prefinjena dama, odmjerena, sa puno kulturnih manira. Koliko je to dobro za posao kojim se bavite?

– Dobro je biti ono što jeste, svjesni sebe i svoje porodice. Svi smo svjedoci bujice dezinformacija i čudnih vrijednosti koje nas okružuju. Pokušavam da se sačuvam od toga.

Svojom smirenošću i blagim osmijehom ulivate energiju koja razoružava sve. Da li postoji nešto što vas izbaci iz takta?

– Hvala Vam na tome. Kada su u pitanju intervjui i javni nastupi, uvijek se samoispitujem i vodim računa kao muzički pedagog kakav primjer dajem djeci. Toga sam svjesna u svakom trenutku, od kako sam se pojavila. Privatno umijem burno da reagujem, da se iznerviram, čak mogu reći da sam impulsivna, štreber u svemu pa me u današnje vrijeme mnoge stvari isteraju iz takta.

Imate prepoznatljiv stil? Kako ga njegujete?  

– Ako mislite na stil oblačenja, trudim se da pratim svoje raspoloženje i svakako da mi bude prijatno u tome što nosim. Kada su u pitanju koncerti i bilo kakva vrsta nastupa u javnosti, obaveza mi je da ispoštujem publiku koja je došla da me sluša, s toga uvijek pažljivo odaberem kombinaciju u kojoj ću se lijepo predstaviti, a i njih uvažiti.

Šta je za vas ljubav?

– Svako je definiše na različit način. Ja kažem da je smisao života.

U vašem glasu se često čuje sjeta, bol? Zašto?

– Ako to tako doživljavate, onda mi je drago. Znači da ovo što radim ima smisla i da uspijevam da prenesem na publiku. Ne bih to tako nazvala, već nešto što dobijemo po rođenju, a onda treba na tome raditi, odnosno, svako ima neku vrstu talenta i treba da ga razvija.

U čemu tražite utjehu kada ste tužni, neraspoloženi?

– Porodica je uvijek tu.

R.Novaković, foto: Miloš Nadaždin za Oriflame

Slični članci

Ostavi komentar