Nina Petković promovisala album u Vodicama

Nina Petković, crnogorska pjevačica i kantautorka objavila je album ,,Koraci” pod etiketom regionalne diskografske kuće ,,Croatia Records”, kojeg je danas predstavila na CMC festivalu u Vodicama.

Nina je na održanoj press konferenciji kazala da joj je zadovoljstvo što je album izašao pod etiketom ove renomirane diskografske kuće.

-Velika je čast sarađivati sa „Croatia Recordsom“- istakla je Petkovićka pred prepunom salom u Vodicama.

Voditeljka press konferencije napravila je paralelu između Nininih pjesama pa je rekla da je prošle godine Petkovićka izvela numeru „Predugo“, a ove godine „Dišem“.

-To bih povezala na sljedeći način: „Predug smo čekali neko vrijeme kada ćemo prodisati i konačno dišemo, nema maski- rekla je voditeljka, a Nina se nadovezala:

-Drago mi je kako ste iskombinovali priču. Ima i toga. Prošle godine sam bila prvi put na CMC festivalu i bila mi je čast da nastupim sa pjesmom „Predugo“. Ove godine učestvujem sa numerom „Dišem“, gdje ujedno i promovišem album. I kada sve ovo poređamo svakako da može da se uklopi u cijelu situaciju koju smo prošli u zadnje dvije godine. I ta situacija je na neki način rezultirala ovim albumom.

Podjetimo, Nina je ranije otrkrila zašto baš album nosi naziv „Koraci“.

– Razmišljala sam dugo o nazivu albuma, kada se sve karte poklope i kada dođe vrijeme za to, i uvijek mi je na pameti bio naziv ,,Koraci”, po nazivu prve pjesme mog tadašnjeg benda ,,Dan poslije”. Simbolično, koraci nas vode kroz život i ispisuju našu ličnu istoriju. Imamo ih ispred i iza sebe, uvijek, neizbježno… Do zadnjeg koraka. Uz to, i do zadnjeg daha… Tako da mi se i ideja za naziv ,,Dišem” uplela u misli, nakon snimanja istoimene pjesme koja govori o posebnom osjećaju unutrašnje slobode – osjećaju kada zaista dišemo. Najbolja kombinacija bi bila da koračamo uvijek samo unapred i dišemo život punim plućima… Na ovom albumu su mali dijelovi mog života, kada sam disala, i onda kada ‘nisam’… Kada sam mislila da gazim naprijed, a ustvari, stajala u mjestu, ne znajući sljedeći korak. Najzad, kako god da je bilo, težila sam tome da bar nešto od toga ostane zabilježeno. Tragom… Dahom. Nazvala sam ga ,,Koraci”. Po Koracima kojima sam stigla do ovog trenutka – navodi Nina u uvodnoj riječi o svom dugoočekivanom nosaču zvuka.- rekla je ranije Nina.

Related posts

Ostavi komentar