Novak Đoković proslavio 32 rođendan, a ovo je njegova rođendanska želja

Najbolji teniser svijeta juče je  proslavio svoj 32. rođendan, a čestitke i dalje pljušte sa svih strana svijeta.

-Dječak iz Beograda je imao svoj san, a onda je počeo da ga prati, i postigao je  sve što je nekada sanjao kao dijete. Srećan rođendan Nole! samo je jedna od poruka upućena Đokoviću.

A na sajtu Fondacije “Novak Đoković”, Đokovuić je  kazao da bi volio da bude zapamćen kao teniser koji je pomogao ohrabrenju vjere i transfrormaciji svijeta u bolje mjesto.

-Prije mnogo godina, ja sam bio samo običan šestogodišnjak koji je imao veliki san i nevjerovatnu strast da taj san postane stvarnost. Imao sam sreće da imam porodicu koja je podržala moj san. Imao sam prijatelje koji su bili uz mene svakog dana. Imao sam sjajnog mentora i trenera u Jeleni Genčić, koja me je inspirisala da budem radoznao i podržavala je moju ljubav ka saznanju“ – naveo je Đoković i dodao da je sve to zajedno pomoglo da bude najbolji teniser svijeta.

Đoković je kazao i da veoma mali broj djece može da se pohvali takvom  životnom pričom

-Moja strast i moj fokus u Fondaciji je da se borim da svako dijete u Srbiji uspije da realizuje i svoje najluđe snove. Ja iskreno vjerujem da je to moguće“

On je podsjetio i na riječi Malale Jusufzai, koja je 2014. godine, kao 17-godiššnjakinja, dobila Nobelovu nagradu za mir

– Ona je rekla da jedno dijete, jedan nastavnik, jedna knjiga i jedna olovka mogu da promijene svijet. Saglasan sam sa tim. Obrazovanje zaista može da promijeni svijet i to želimo da učinimo kroz Fondaciju, da kreiramo bolju budućnost.

Izvor: Blic sport

Slični članci

Ostavi komentar