Odluka suda: Muškarac koji je na Zabjelu uznemiravao djevojčice priveden pa pušten na slobodu

Muškarac, koji je na Zabjelu zaustavljao djevojčice, pokušavao sa njima da komunicira dok se u isto vrijeme neprikladno dodirivao i pokazivao im neprimjerene sadržaje, “nije ugrozio ili povrijedio nijedno osnovno ljudsko pravo i slobodu maloljetnica”, smatraju u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici”

-Učinilac nije ugrozio ili povrijedio nijedno osnovno ljudsko pravo i slobodu maloljetnica, već je preduzeo radnje kojima na javnom mjestu vrijeđa moral i na nedozvoljen način remeti javni red i mir”, saopštio je portparol i državni tužilac ODT-a u Podgorici, Vukas Radonjić.

Roditelji jedne desetogodišnje djevojčice podnijeli su prijavu protiv mladića, koji je, kako tvrde, prethodnog dana u Ulici Buda Tomovića na Zabjelu zaustavio djevojčicu dok se vraćala iz škole „Oktoih“ i sudeći po onome što je djevojčica prenijela roditeljima, dok je sjedio u vozilu i razgovarao sa njom muškarac se samozodovoljavao.

Portal roditeljii.me piše da “Prema navodima majke djevojčice muškarac je nakon prijave priveden u Sud za prekršaje, ali intervencijom advokata, koji je tražio i izuzeće sudije, postupak nije okončan, već odložen, a osumnjičeni je nakon toga pušten na slobodu.

Majka djevojčice kako prenosi isti portal kazala je da se sve desilo u 11. 45 časova, kada se njihova djevojčica vraćala iz škole. Ona je na ulici vidjela zaustavljeno manje bijelo vozilo i mlađeg muškarca na mjestu vozača.

“Spustivši prozor, upitao ju je gdje se nalazi škola „Vuk Karadžić“. Rekao je da je iz Srbije i da je došao po sestru, koja je u toj školi. Pitao je i da li u toj školi postoji fiskulturna sala, jer bi on trebao da tamo predaje. Iako se djevojčica nije u početku približavala vozilu, on je insistirao da mu objasni gdje je škola, koliko metara ima do tamo, kao i da li mu može to pokazati na mapi. U trenutku kada je prišla vozilu, kako bi mu navodno na mapi na telefonu pokazala kuda da ide, vidjela je da nema donji dio odjeće i da se dodiruje na nepriumjeren način. Na telefonu je bila slika gole ženske osobe”, prenosi portal.

Djevojčicu je sve to veoma uplašilo, trkom se udaljila i o svemu odmah obavijestila roditelje.

Ubrzo su i njihove komšije i drugi roditelji saznali za sumnjivog mladića u blizini škole, pa su već narednog dana otišli da sačekaju djecu. Iz razgovora su saznali da je još jedna djevojčica doživjela istu traumu, a pretpostavljaju da možda sva djeca nijesu ni ispričala šta im se desilo na putu od škole do kuće, udaljenom svega oko 200 metara. Prema tvrdnjama roditelja koji su se juče zatekli u blizini škole, u isto vrijeme su zapazili isto vozilo. Iako su pokušali da mu priđu kako bi ga zaustavili ili bar vidjeli tablice, on je to primijetio i pobjegao im. To je učinio velikom brzinom, uz nekontrolisanu vožnju. Istog dana je priveden.

U blizini škole “Oktoih” i u prethodnim mjesecima je bilo sličnih situacija, nakon čega su roditelji tražili od Uprave policije da obezbijedi prisustvo njenih ppripadnika u dvorištu škole.

Izvor: roditelji.me

Related posts

Ostavi komentar