Oglasio se Balenciagin kreativni direktor nakon šokantne kampanje: Osuđujem zlostavljanje djece

Balenciagin kreativni direktor Demna Gvasalia uputio je izvinjenje javnosti nakon što je objavljena kampanja koja glorifikuje pedofiliju.

“Želim da se izvinim zbog pogrešno odabranog koncepta kampanje i preuzimam svoju odgovornost. Bilo je neprikladno da djeca promovišu stvari koje nemaju nikakve veze s njima. Iako ponekad kroz svoj rad volim da isprovociram ljude, nikada nisam imao namjeru da to radim sa tako strašnom temom kao što je zlostavljanje djece, koje osuđujem”, naveo je.

Dodao je da će u narednom periodu početi saradnju s organizacijama za zaštitu djece kako bi donekle uspio doprinijeti rješenju problema.

“Izvinjavam se svima koji su bili potreseni fotografijama. Balenciaga će preduzeti mjere kako bi se slične greške izbjegle u budućnosti i zaštititi dobrobit djece na svaki mogući način”, zaključio je.

Podsjećamo, Balenciaga je objavila fotografije na kojima djevojčice poziraju držeći plišane medvjede koji nose lance. Mnogi korisnici Twittera su ovo shvatili kao promociju BDSM-a, odnosno vrste seksa koja podrazumijeva uspostavljenu dinamiku moći. Balenciagina dizajnerka Lotta Volkova je na svom Instagram profilu takođe objavljivala bizarne fotografije djece.

Related posts

Ostavi komentar