Opra Vinfri razmatra kandidaturu za predsjednika SAD?

Popularna američka televizijska voditeljka Opra Vinfri aktivno razmišlja o tome da se kandiduje na predsjedničkim izborima u SAD, potvrdilo je za CNN dvoje njenih bliskih prijatelja.

oprah-winfrey-golden-globe-awards1-ap-mem-180108_4x3_992

Dvoje prijatelja, koji su insistirali na anonimnosti, rekli su to povodom govora koji je ona održala na dodjeli nagrada Zlatni globus.

 

Njeni bliski saradnici privatno je nagovaraju da se kandiduje, naveli su ti izvori. Jedan od njih rekao je da ti razgovori traju već nekoliko mjeseci, ali istovremeno je istakao i da se Vinfri još uvijek nije odlučila da li da se kandiduje ili ne.

 

Neki politički analitičari smatraju da bi njena slava i njeno bogatstvo bili dobitna kombinacija za kandidata Demokratske stranke. Ali postoje i sumnje, piše CNN, da li bi Amerikanci zaista opet izabrali televizijsku zvjiezdu za šefa države?

 

Obožavaoci Opre Vinfri pozdravili su ovu ideju na društvenim mrežama poslije njenog govora na dodjeli Zlatnog globusa.

 

Poslije tog govora, njen dugogodišnji partner Stedman Grejam navodno je rekao da je njena kandidatura veoma moguća. “Na narodu je. Ona bi to apsolutno uradila”, rekao je Grejam za Los Anđeles Tajms.

 

Vinfri je u svom govoru pohvalila žene koje su podijelile svoje priče o seksualnom zlostavljanju i objavila da je na pomolu “novi dan” za djevojke i žene.

 

Obožavaoci Opre Vinfri su nakon tog govora podrške onima koji su razotkrili seksualno zlostavljanje u Holivudu zatrpali Tviter pozivima da se ona kandiduje za predsjednicu SAD. Tvitovi su označeni sa #Oprahforpresident i #Oprah2020.

(ekspres.net),foto: Paul Drinkwater/NBC via APTr

Slični članci

Ostavi komentar