Četri vježbe koje najbrže tope kilograme

Ako želite da smršate, da imate idealnu liniju pokušajte sa ovim vježbama.  Poznato je da samo 25 minuta treninga dnevno troši toliku količinu kalorija da možete za vrlo kratko vrijeme vaše tijelo  dovesti do savršenstva. Najvažnije je da budete ušporni i da redovno vježbate.

maxresdefault (13)

 

Borilački čučnjevi sa poskocima

Zauzmite čvrst borilački stav tako što ćete lijevu nogu postaviti ispred desne a tijelo blago okrenuti udesno. Podignite šake do brade. Spustite se u duboki čučanj i lijevom rukom dodirnite pod. Odgurnite se stopalima, snažno skočite mijenjajući položaj nogu u vazduhu, te doskočite tako što će vaša desna noga sada biti naprijed, a lijeva nazad. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite 25 naizmeničnih ponavljanja.

Savjet trenera: Pokušajte da prilikom izvođenja skokova uvijek budete na istom mjestu.

 

Čučanj sa poskokom

Zauzmite širok raskoračni stav sa stopalima okrenutim ka spolja. Spustite se u čučanj tako da oba koljena budu pod uglom od 90 stepeni, a ruke ispružite i postavite u istu stranu. Spuštajući ruke prema dolje, poskočite, a odmah zatim ih podignite u drugu stranu. Lagano doskočite u čučanj. Ovo je jedno ponavljanje, a vi ih uradite 20.

Savjet trenera: Za bolje rezultate u ruke uzmite tegove ili medicinsku loptu.

 

Trčanje u mjestu

Trčite u mjestu tako što ćete četiri puta koljena podići što više prema gore. Nakon toga ispružite ruku ispred sebe te skočite tako da sa oba koljena dodirnete dlanove. Ovo je jedno ponavljanje, a vi ih uradite 15.

Savjet trenera: Prilikom doskoka budite pažljivi kako se ne biste povrijedili.

 

Leteći iskorak

Lijevom nogom iskoračite ka nazad. U ravni sa tijelom, podignite ruke prema gore. Odgurnite se sa oba stopala i skočite uvis. Doskočite tako što ćete promijeniti položaj nogu prilikom skoka, te će sada desna noga biti nazad. Ovo je jedno ponavljanje, a vi uradite 25 naizmeničnih.

Savjet trenera: Ako vam se vježba čini previše teška, uradite 25 naizmjeničnih iskoraka bez poskoka.

 

(Minimagazin)

Slični članci

Ostavi komentar