Pet komada bez kojih nova sezona nije nova sezona

Pet komada bez kojih nova sezona nije nova sezona
Samo jedan od ovih modela poseduje efektnost koja podiže cio outit na novi nivo.
Power dressing
Iskreno: doba #oldceline je, naravno, bilo lepo, ali ipak nam je nedostajalo graciozno nadprirodno tkanje. Izgubljeno vrijeme nadoknadićemo zanimljivim i upečatljivim sakoima i pantalonama iz svežih kolekcija Givenchyja, Acne Studios ili Dries van Notena.

Nosite kratke pantalone do kolena umesto midi suknje
Kao i leti, tako će se i tokom jeseni kratke pantalone koje dosežu tačno do koljena smatrati superkul komadom. U pitanju su kilote, ali ove sezone u još kraćoj formi. Pogotovo ukoliko su od kože. Takođe, ovaj model odgovara i kodeksu odevanja za posao, što znači da mogu vrlo efektno zameniti uobičajenu strogu suknju u radnom looku.
Umesto duge haljine, kupite haljinu-košulju

Najrelevantnija trend tehnika stilizovanja u kolekcijama jesen/zima jeste kombinacija haljine i pantalona. Priznajemo da odabir haljine, koja će se odlično slagati uz pantalone, nije nimalo lak zadatak – što se ne može reći za košulju! Primjer nam daje lookbook Nanushke ili brenda Joseph.

Ne plašite se hulahopki u svijetlom tonu
Najlon čarape i hulahopke mogu biti odličan statement modni komad. Nakon decenija diskriminacije, mogućnosti neobičnih boja i tekstura na čarapama vratili su se u knjigu trendova. Nove kolekcije prepune su čipke, modela u neonskim bojama, polka tačkica i monograma – i sve oni neverovatno transformišu čak i običnu crnu haljinu.

Umjesto špic vrha – nosimo cipele i čizame s četvrtastim vrhom
Moguće je opravdati povratak kvadratnog vrha cipele u trendovsku knjigu sa popularnom izrekom da je od ljubavi do mržnje linija tanka. Predlažemo da odaberete nostalgične modele i čizme iz 1990-ih u kontrastu sa modernim komadima. Najbolja smjernica je lookbook marke Bottega Veneta.

(elle.hr)

Slični članci

Ostavi komentar