Pitali smo poznate da li se sjećaju školskih dana: Evo šta su otkrili

Pitali smo poznate da li se sjećaju školskih dana: Evo šta su otkrili

Kako je nova školska godina počela, a veliki broj đaka se vratio u klupe, Sara Jo, Slaven Došlo i Miodrag Dragičević iskoristili su priliku i prisjetili se svojih đačkih dana.

Popularni glumac Slaven Došlo koji je ovog ljeta vrijedno radio na serijima “Biser Bojane” i “Vojna akademija” sjeća se da se veoma radovao prvom danu škole i novim avanturama u koje kreće.

“Vrlo brzo sam shvatio da, ako na početku škole pokažeš inicijativu, onda kasnije možeš da se izvlačiš i ne učestvuješ toliko u školskim aktivnostima. Kad sam upisivao srednju imao sam plan da cijelo prvo polugodište samo učim i to je bila super odluka jer sam onda zakucao tu svoju poziciju dobrog učenika, kako bih onda mogao da se bavim stvarima koje stvarno volim i koje me zanimaju. Tada je to bila gitara, košarka, karate i engleski”, otkrio je glumac.

Vlasnica hitova “Mili, mili”, “Bez sna” i “Nemam vremena za to” osnovnu školu je pohađala u Italiji.

„Kad sam krenula u prvi osnovne još uvijek sam živela u Rimu i tamo su postojale uniforme, tako da nisam mogla da budem pretjerano kreativna i svoja u odabiru garderobe. Zapravo, jedino su patike mogle da daju neki final touch, a nažalost gore je bila uniforma i to plava“, ispričala je Sara i dodala da školske dane pamti po društvu sa kojim je i dalje u kontaktu.

Dok je Sara prvog dana škole nosila uniformu, Slaven se sjeća da je bio obučen u neki kompletić jer kako kaže, mama je obožavala da ga cijelog obuče u teksas ili jedan žuti duks koji nikako nije volio, ali pošto je to bio njen modni izbor on je morao da ga nosi. Sa druge strane, talentovani glumac Miodrag Dragičević sam je odabrao svoju kombinaciju za polazak u školu.

 

Imao sam na sebi maslinasto zelenu majičicu, pantalone i patike. Nisam se previše opterećivao oko toga. Sećam se da smo drugari i ja bili jako uzbuđeni što polazimo u prvi razred. To mi je jedna od ljepših uspomena”, rekao je Miodrag i dodao da nikad nije bio nestašno dete već vrlo miran i poslušan.

Kada je riječ o školi, Sara i Miodrag imaju nešto zajedničko– ni jedno, ni drugo nisu voljeli matematiku i fiziku. Sara je bila više za jezike, pa je tako na kraju i upisala Filološki fakultet, dok je Miodrag više volio istoriju i geografiju.

Na pitanje po čemu još pamte đačke dane, sve troje su se složili da su to prve simpatije. Sara se sjeća Pjetra, sa kojim je i dan danas u kontaktu.

Pjetro je bio divan dečkić. Uglavnom se tada između nas sve svodilo na smiješak i na pogled. Sve je bilo vrlo detinjasto i slatko u isto vrijeme“, priča Sara.

Slavenova prva simpatija bila je, kako sam kaže, klasična djevojčica princezica.

“Ona je meni tada bila baš preslatka, a kada smo se kasnije vidjeli uopšte mi nije bilo jasno zašto sam bio zaljubljen u nju”,ispričao je kroz smijeh, a Miodrag je dodao da se prve simpatije sjeća po prvim leptirićima u stomaku koji su bili baš jaki.

M.N. foto: Beni Gaši i Miloš Manojlović

Slični članci

Ostavi komentar