Plače Argentina, umro je Dijego Maradona

Jedan od najboljih sportista svijeta Dijego Maradona (60) preminuo je danas od posledica srčanog udara.

On se u svom domu oporavljao od operacije na mozgu koju je nedavno imao. Ljekari su predviđali pun oporavak fudbalske legende, a spominjao se i Maradonin odlazak u neku od klinika za liječenje bolesti zavisnosti.

Dijego Maradona rođen je u radničkoj četvrti Buenos Airesa. Na Diegovu karijeru najviše je uticao njegov ujak Cirilo, golman malog kluba Corrientes. Francisco Cornejo, skaut Argentinos Juniorsa prvi je uočio talent sićušnog dječaka koji je sve mogao sa loptom, ali je bio zabrinut zbog njegovog izgleda. Morao je ojačati da bi opstao u fudbalu. Uz dopuštenje roditelja Francisco Cornejo ga je odveo ljekaru sumnjive reputacije koji je injekcijama podignuo mišiće buduće zvijezde.

Deset dana prije 16-og rođendana Deigo je odigrao svoj prvi susret za seniore Argentions Juniorsa. Tako je krenuo njegov put ka svijezdama.

Jedini igrač u istoriji koji je postavio čak dvije rekordne vrijednosti transfera tokom svoje klupske karijere igrao je za klubove Argentinos Juniors, Boca Juniors, FC Barcelona, S.S.C. Napoli, Sevilla FC i Newell’s Old Boys.

Genije na fudbalskom terenu van njega živio je drugačiji život.

Mali zeleni kako su ga zvali 1982.potpisao je ugovor sa Barselonom i iste godine prvi put probao kokain.

„Ništa posebno. Želio sam da se osjećam živahnijim“ objasnio je kasnije razlog zašto je probao kokain kojeg nije mogao da se oslobodi do kraja života.

Related posts

Ostavi komentar