Počela dodjela OSKARA, ovo su favoriti!

Počela dodjela OSKARA, ovo su favoriti!

Ovogodišnja 90. dodjela Oskara počela je, a domaćin je biti Džimi Kimel kao i prošle godine, a već tradicionalno najveće šanse za osvajanje zlatne statue imaju dobitnici nagrada britanske Akademije za film i televiziju (Bafta). Tako su i na kladionicama u glavnim kategorijama najveći favoriti upravo oni koji su su nedavno dobili priznanja u Britaniji.

shapecover.0

Najveći favorit u kategoriji za najbolji film jeste dobitnik britanske “Bafta” nagrade “Tree Billboards Outside Ebbing Missouri” (Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju) pa su tako i kvote u kladionicama na ovo ostvarenje ubjedljivo najmanje. “Te Shape of Water” (Oblik vode) je na drugom mjestu kao što se i očekivalo, a možda najveće iznenađene predstavlja Spilbergov “The Post” (Doušnik) u kome igraju Meril Strip i Tom Henks i kome kladionice predviđaju male šanse, kao i ratnom ostvarenju Kristofera Nolana “Dunkirk”. Poredak na kladionicama izgleda:
Te Shape of Water

Get Out

Lady Bird

Te Post

Dunkirk

Darkest Hour

Call me By Your Name

Pantom Thread

maxresdefault (1)

U kategoriji “Najbolja glumica” najveće šanse su date Frensis Mekdormand koja je maestralno odigrala ulogu u “Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju”. Iza nje je Serša Ronan koja je ostvarila ulogu u filmu “Lady Bird”, ali sa prilično velikom razlikom u kvotama, dok tipovanje na Seli Hokins (“Oblik vode”) donosi još veću zaradu ukoliko ona osvoji nagradu. Meril Strip nema skoro nikakve šanse za pobjedu prema procjenama kladionica, a lista izgleda ovako:

Franses Mekdormand, (Three Billboards Outside Ebbing Missouri)
Serša Ronan (Lady Bird)

Seli Hokins (The Shape of Water)

Margo Robi (I, Tonya)

Meril Strip (The Post)

maxresdefault (2)

U borbi za najboljeg glumca čini se kao da je pobjednik već poznat. Gari Oldman, za ulogu u ostvarenju “Darkest hour” ima najmanju kvotu u odnosu na sve ostale ponuđene kategorije. Iza njega, ali sa ogromnom razlikom u kvotama su Timoti Šalame koji igra u filmu “Call Me By Your Name” i Danijel Kaluja za ulogu u “Get Out”. Najmanje šanse za Oskara prema proceni kladionica ime Denzel Vošington (“Roman J. Israel, Esq”).

Timoti Šalame (Call Me By Your Name)

Danijel Kaluja (Get Out)

Danijel Dej Luis (Phatnom Thread)

Denzel Vošington (Roman J. Israel, Esq)

maxresdefault (3)

Giljermo del Toro sa filmom “Oblik vode” predvodi listu favorita u kategoriji za najboljeg reditelja i to će ukoliko se ostvare sve procjene kladionica biti najznačanija nagrada od svih 13 u koliko je nominovan njegov film. Pored veoma male kvote na Del Tora, Kristofer Nolan na drugom mjestu ima sasvim pristojnu kvotu koja znači da bi mogao da iznenadi, što se ne bi moglo reći za Pola Tomasa Andersona.

Giljermo del Toro (The Shape of Water)
Kristofer Nolan (Dunkirk)

Greta Gervig (Lady Bird)

Džordan Pil (Get Out)

Pol Tomas Anderson (Phantom Thread)

maxresdefault (4)

U kategoriji za najbolju sporednu glumicu favorit je Alison Dženi za ulogu u filmu “I, Tonya”, a prema kvotama dobre izglede ima i Lorin Metkalf (“Lady Bird”) dok su Meri Džej Blajdž (“Mudbound”), Lezli Menvil (“Phantom Thread”) i Oktavija Spenser (“The Shape of Water”) daleko iza njih.

 

Lorin Metkalf (Lady Bird)

Meri Džej Blajdž (Mudbound)

Lezli Menvil (Phantom Thread)

Oktavija Spenser (The Shape of Water)

tHREE-BILLBOARDS-OUTSIDE-EBBING-MISSOURI-95334081

Najbolji sporedni glumac, ako se ostvare prognoze kladionica, najprije bi mogao biti Sem Rokvel (“Three Billboards”), u igri je i Vilem Dafo (“The Florida Project”) dok je na začelju Vudi Harelson.

 

Vilem Dafo (The Florida Project)

Ričard Dženkins (The Shape of Water)

Kristofer Plamer (All the Money in the World)

Vudi Harelson (Three Billboards)

(Blic) foto: Printskrin Youtube


 

 

 

Slični članci

Ostavi komentar