Počeo Internacionalni modni festival Porto Montenegro: Evo kako je sve izgledalo

Sinoć je  izložbom Vertigo Exhibition By Sylvio Giardina počeo Internacionalni modni festival Porto Montenegro u organizaciji agencije Fabrika i Porto Montenegra.
I ove godine ovaj festival okupio je veliki broj svjetskih zvijezda iz modelinga.
Prostor ispred podmornice Heroj je pretvoren u svojevrstan runway za modele Sylvio Giardina, a svi modeli se od danas mogu vidjeti u izložbenom dijelu Zbirke pomorskog nasljeđa.
Silvio Giardina je kreativna ličnost sa dvojnim identitetom, uspješan u modi – kao dizajner visoke mode, ali i u umjetnosti – kao vizuelni umjetnik,  od 2011. posvećen  razvoju svog brenda ‘Silvio Giardina’.
Na početku svoje karijere, početkom devedesetih, radio je za modnu kuću Gattinoni, a 1998. je zajedno sa Antoniom Grimaldiem, osnovao brend visoke mode GRIMALDI GIARDINA, koji je u rekordno kratkom roku postao vodeća kuće visoke mode u Italii.
Potraga za novom siluetom je filozofija njegovog rada. Silvio nikada ne gubi iz vida glavnu funkciju – da odjeća mora biti nosiva. Dizajn ima za cilj da pronađe ravnotežu između kreativnosti i produkcije. Za Silvia Giardinu, umjetnost je inspiracija i modni instrument. Oni nisu odvojeni entiteti, već su međusobno komplementarni i neophodni.
Drugo veče internacionalnog modnog festivala biće predstavljene kolekcije RAMI KADI kao i WHO OS THE NEXT organized by Simonetta Gianfelici sa kreatorima DAVIDE GRILLO I  MAISON ALBINO(ALBINO TEODORO).
M.N. foto: Promo

Slični članci

Ostavi komentar