Polo haljine koje se nose ove sezone

Ovog proljeća polo majice su ponovo postale popularne, a u međuvremenu „oživio“ je i trend polo haljina.

Karakteristične majice sa malom kragnom i nekoliko dugmića pojavile su se krajem 19. vijeka, bile su namijenjene povlaštenim muškarcima, pored ostalog kao sastavni dio sportske uniforme za igranje tenisa i jahanje. Rene Lacoste, francuski sedmostruki šampion Grand Slam turnira, koji je uniformu za tenis smatrao glomaznom i neudobnom, smatra se začetnikom trendi modernih polo majica, piše Grazia.

Lacoste je tridesetih godina prošlog vijeka razvio polo majice kratkih rukava, mekog okovratnika uz ikonični logo krokodila, koji je postao poznat širom svijeta.

Polo haljina pojavila se mnogo kasnije – kasnih 70-ih, kada su žene već mogle da priušte da pokažu u društvu gole noge. Široku popularnost stekle su zahvaljujući teniserkama koji su se zaljubile u polo haljine jer omogučavaju slobodu pokreta i udobnost.

Ove sezone dizajneri su predstavili sve vrste opcija takvih haljina: odvažne mini dužine, kao u kolekciji Vera Wang, a svoje verzije imali su i Lacoste, Altuzarro, Iceberg, Kate Spade, i Michael Kors i dugi.

U zavisnosti od modela polo haljinu možete nositi na putu do plaže, tokom popodnevnog izlaska, ali i na poslu, ukoliko nemate nikakav strogo poslovni sastanak.

Related posts

Ostavi komentar