Ponos Crne Gore: Miloš Karadaglić briljirao na dodjeli Brit nagrada

Ponos Crne Gore: Miloš Karadaglić briljirao na dodjeli Brit nagrada

Crnogorski gitarista Miloš Karadaglić briljirao je na ovogodišnjoj dodjeli Brit nagrada za klasičnu muziku u Alber holu.

On je dobio nagrdu u jednoj od kategorija, a fotogafijom na Instagramu gdje Miloš drži statuu pohvalio se njegov brat Ilija.

– Ponosan na brata- napisao je Ilija Karadaglić.

Na svom Fejbsuk profilu Miloš je između ostalog  rekao:

–  Bilo je dobro biti dio ekipe. Toliko mnogo mojih dragih kolega i prijatelja u Albert holu. Ponovo, iznova, još jednom.

Na pitanje da li se mora otići van Balkana da bi uspijo Karadglić je ranije rekao:

– Ništa se ne mora. Odlazak u inostranstvo nije za svakoga, ni način na koji se ja bavim svojim poslom. Za sve nas važe različita pravila. Sreća je individualna. Najteže je prepoznati šta ona znači za tebe.

Inače prije sedam godina u saradnji sa kompanijom “Raymond Weil” Miloš ne dizajnirao luksuzni “Maestro” sat, a prihod od prodaje je bio upućen Domu “Mladost“ u Bijeloj. 

– Kada sam 2011. godine dobio prvu ‘Classic Brit’ nagradu za debitantski album ‘Mediterraneo’, sponzor ove gala ceremonije bio je ‘Raymond Weil’. Kao jednu od nagrada dobio sam i ručni sat koji mi se jako svidio. Umjetnost pravljenja satova je vrlo bliska muzici – isto kao što sajdžija od malih djelića metala napravi nešto što počne da kuca i živi, isto tako i muzičar ‘slaže’ note da one budu u perfektnoj harmoniji. Tu ima puno paralela i ova kompanija mi je ponudila ambasadorsku ulogu. A kada ti se dešavaju tako lijepe stvari i kada ti se u životu ostvare najluđi snovi, onda te misli vrate unazad u djetinjstvo, u vrijeme u koje smo rasli i sjetiš se da u Bijeloj postoji jedan dom gdje žive zdrava, pametna, lijepa djeca kojima treba odskočna daska u životu. Dobrotvorna akcija sa ‘Raymond Wailom’ je samo moj skroman doprinos njihovom daljem razvoju i napretku- rekao je tada za “Vijesti” Karadaglić.

R.N.

Slični članci

Ostavi komentar