Porodici u samoizolaciji treba pomoć

Korona virus nije zaobišao ni našu zemlju. Sve je više onih koji traže pomoć i to ne samo medicinsku. Stroge mjere koje su uvedene za sada daju rezultate ali, mnogo je onih kojima je pomoć potrebna i to ne samo medicinska.

Tako su iz Banke hrane uputili apel svima koji mogu da pomognu porodici koja se sa troje djece trenutno nalazi u samoizolaciji.

“Majka sa troje djece je u samoizolacji. Sa njima je i suprug koji je takođe u izolaciji jer ih doveo sa aerodroma kući. On je radio privatno, poslat je kući na neplaćeno odsustvo. Majka doji bebu curicu od 9 mjeseci ali je i dohranjuje sa mlijekom. Ima još blizance od po tri godine( dječak i djevojčica). Informisali su Crveni krst o svojoj situaciji. Kako majka kaže ponuđeno im je da daju novac (oni ga nemaju) da im kupe namirnice ili da ih stave na spisak za pomoć. Evidentirani su, kad će dobiti pomoć ne znaju. Porodica živi na Starom Aerodromu u žutoj zgradi u podkrovlju. Kako je porodica u samoizolaciju nije dozvoljen kontakt te možete donijeti namirnice i ostaviti ih na prag stana a onda im javiti telefonom da je preuzmu. Kćerkica od tri godine ima celijakliju te bi joj trebala bezglutenska hrana.

Majka moli, ako može neko da donese mlijeko i povrće zamrznuto kako bi djeci spremala čorbice.
Čokolino, medolino i ta dječija hrana bi bila od koristi kao i pelene br 3. Naravno osnovne životne namirnice i higijenska sredstva su dobrodošle.

Hvala svim koji razmišljaju o ovoj majki i djeci a posebno onima koji će pomoći.Adresu i br. tel porodice možete dobiti u inbox-u piše u apelu Banke hrane.

Slični članci

Ostavi komentar