Porodična kuća u Barseloni u koji ćete se zaljubiti

Porodična kuća u Barseloni u koji ćete se zaljubiti

Prirodni materijali, obilje svjetlosti i udobnost glavna su obelježja porodične kuće u Barseloni, koja mami skladom, elegancijom i modernom linijom!

Projekat sveobuhvatnog renoviranja i opremanja jedne porodične kuće u Barseloni, koji je izveo Studio Meritxell Ribé – The Room (www.meritxellribe.com), bio je inspirisan prirodom, svjetlošću i potrebom za skladom, piše Lepa & Srećna.

Tim koji dvanaest godina primenjuje multidisciplinarni pristup u uređenju enterijera, sa uspjehom ostvaruje snove svojih klijenata kroz kompletnu materijalizaciju svakog projekta. Njegova filozofija se zasniva na uvažavanju potreba i datosti svakog mjesta, uz poštovanje suštine i prirode prostora – baš takva je kuća Pedralbes, koja otkriva fantastične vizure, slike neopterećene suvišnim detaljima.

Uz duboko razumevanje materijala i odnosa svjetlosti i sjenke, kao i objedinjen pristup dizajnu enterijera, dekoraciji i arhitekturi, ovaj tim uspješno kreira rezidencijalne objekte koji odišu udobnošću. Ljepota, harmonija, elegancija, modernost i komfor jesu ono što definiše pristup svakom njihovom projektu.

Ova kuća na sprat prostire se na 700 m², s baštom koja zauzima 200 m².

 

Vlasnik je tražio da se iskoristi potencijal prirodnog osvjetljenja i očuva komunikacija s okolinom. Prostrano predsoblje ispunjava svoju ulogu neopterećeno suvišnim detaljima. Glavni akteri su rustična komoda i konceptualni crtež.

 

Velike staklene površine omogućuju komunikaciju enterijera i eksterijera: iz trpezarije se pruža divan pogled na baštu. Namještaj, umjetnička djela i prirodni detalji usklađeni su do tančina, pa su tako i slike harmonični dio cjeline.

 

Nježan i nenametljiv kolorit, jednostavne forme i prirodni materijali stvaraju udoban dnevni boravak koji krasi kaminska peć. Drvo, lan, pamuk i keramika, prema želji vlasnika, najzastupljeniji su materijali u ambijentu. Lan svojom rustičnom teksturom dominira i u spavaćoj sobi naglašavajući čistu liniju namještaja.

 

Sjenoviti trem je idealan ljeti kada preuzima ulogu dnevnog boravka. Pogledajte sve slike ove divne kuće u galeriji slika!

Izvor: Lepa&Srećna/Foto: Meritxell Ribé-The Room Studio

Slični članci

Ostavi komentar