Potresna ispovijest najpoznatijeg šminkera na svjetu: Mario kroz suze priznao da je gej, pričao o roditeljima, a onda se dotakao Crne Gore

Potresna ispovijest najpoznatijeg šminkera na svjetu: Mario kroz suze priznao da je gej, pričao o roditeljima, a onda se dotakao Crne Gore

Mario Dedivanović, američki šminker porijeklom iz Crne Gore, osvojio je nagradu za umjetničko dostignuće na American Influencer Awards-u u Los Anđelesu. Statuu mu je uručila prijateljica i dugogodišnja saradnica, starleta Kim Kardašijan.

U potresnom govoru Mario je otkrio da je cijelog života tražio “svjetlost za koju zna da zaslužuje”. U industriji kozmetike je 19 godina i kaže da je polako sticao samopozudanje, hrabrost i želju pokaže sebe onakvim kakav je zaista.

“Nije mi važno kako izgledam, šta nosim i posjedujem. Nije mi potrebno da dobijem odobrenje drugih. Znam koliko vrijedim, i koja je moja svrha u životu. To nema veze sa lajkovima, subskrajberima i bogatstvom. Sve su to stvari koje zamagljuju vid”, rekao je Mario drhtavim glasom.

Publici u Dolbi teatru, a i pred širokim auditorijumom, priznao je da je cijelog života u strahu da će mu se podsmijavati jer je drugačiji, a to je tek prije par dana otkrio i svojoj majci.

“Majka me je pogledala svojim lijepim zelenim očima i rekla da od tog dana neću živjeti kao osramoćen jer sam lijep i savršen i da to niko ne može da mi oduzme”, rekao je umjetnik.

Obratio se svom ocu i rekao da je od njega naučio šta je snaga i da mu je uzor. Mario je otkrio da je kupio imanje u Crnoj Gori nadomak rijeke i albanskih planina. Ipak, kaže da okolinu Tuzi ne može nazvati domom dokle god osjeća stid što je drugačiji.

View this post on Instagram

🙃

A post shared by MAKEUP BY MARIO (@makeupbymario) on

“Želim da otvorite oči i dušu jer mnoga djeca odrastaju u strahu kao ja što sam odrastao. Razmišljaju o samoubistvu kao ja što sam i ja. Sve to jer ih je strah osude društva i porodice jer su drugačiji. Mi nismo drugačiji. Imamo istu krv. Jednaki smo. Imamo pravo na sreću i ljubav. Prvi put u 37. godini kažem da sam ponosan gej muškarac”, rekao je Mario i zaplakao, a Kim mu je prišla i u znak podrške uhvatila za ruku.

Proslavljeni šminker je nadomak Tuzi, uz Cijevnu, kupio imanje prije dvije godine i tu namjerava da sagradi porodičnu kuću.

“Stojim na ovoj prelijepom zemlji u Crnoj Gori. Moj otac je živio blizu i išao u školu ovdje kada je bio dijete. Njegov san je bio da posjeduje zemlju ovdje. U avgustu sam ga iznenadio i ispunio njegov san. Presrećan sam što posjedujem zemlju u mjestu odakle je moj otac. Preko rijeke je i Albanija, do koje mogu bukvalno da doplivam. Sada je vrijeme za izgradnju kuće na rijeci”, napisao je Mario tada.

Mario je iz porodice Albanaca iz okoline Tuzi. Ima brata i rođen je u Njujorku.

Naredne godine proslaviće dvije decenije rada. Pored Kim, sarađivao je i sa Kristi Tejgen i Dženifer Lopez i mnogim drugim poznatim damama.


Slični članci

Ostavi komentar