Predsjednik Nikšića Veselin Grbović i njegova supruga demonstrativno napustili predstavu “Sin” jer ima se nije dopao tekst na početku predstave

Predsjednik Nikšića Veselin Grbović i njegova supruga demonstrativno napustili predstavu “Sin” jer ima se nije dopao tekst na početku predstave

 

Gradonačelnik Nikšića Veselin Grbović i njegova supruga Lidija revoltirano su napustili  predstavu „Sin“ Kraljevskog pozorišta Zetski Dom koja je 16. Oktobra odigrana u Nikšiću javila je TV Vijesti.

Prvom čovjeku Nikšića i njegovoj ljepšoj polovini nije se dopao  tekst koji je na početku predstave kazivao glumac Srđan Grahovac. Tekst je govorio o zemlji u kojoj se ne ratuje ali se gine od zalutalih metaka, o kriminalcima iz Budve i ostalih gradova u Crnoj Gori, snijegu u januaru i  zavijaniim predsjednicima …

Predsjednik Nikšića prvo je negodovao zbog kriminalaca iz Budve, a njegova supruga kritikovala je glumca zbog, kako je ocijenila, loše naučenog teksta, nakon čega su napustili salu.

„Šta da se radi kad imamo ljude vrlo zamrznute od svojih pozicija. Možda se i oni nalaze u onim miljeima kojih sam se dotakao pa su zato negodovali kazao je „Vijestima“ glumac Srđan Grahovac.

„Sa glumcem nešto nije bilo u redu , počeo je da priča da u Budvi ne postoji ništa sem kriminala. To nema veze sa tekstom.  Otišli smo jer nismo htjeli da prisustvujemo tako ružnoj sceni, pojasnio je Grbović.

Da podsjetimo, Kraljevsko pozorište Zetski dom je za scensku postavku ove savremene socijalno – istorijske dramaturgije krajem maja ove godine, dobilo nagradu na 29. Festivalu malih teatarskih formi, koji se u organizaciji Nove evropske teatarske akcije – NETA (New Europian Theatre Action) održao u bugarskom gradu Vraca.

U pozorišnom komadu koji je nastao  po tekstu Mirjane Medojević a režitrao ga je Mirko Radonjić igraju: Srđan Grahovac, Marija Đurić ,Omar Bajramspahić

„Ovaj komad ne bavi se temom rata, već onim što ostane u ljudima nakon njega. Iako ga na teritoriji Crne Gore nije bilo, mnogo Crnogoraca učestvovalo je u njemu u susjednim državama. Neki kao podsjetnik na ta vremena imaju rane na tijelu, neki na duši, neki oboje. Reditelj Mirko Radonjić, i sam je dio generacije koja je odrastala u tom dobu, a sada dovoljno sazrela da razumije negiranje da se to vrijeme desilo, ne tako davno. Sa svojom ekipom, u procesu je tragao za najboljim načinom da se ključne teme otvore, zaista otvore“, navodi se u producentskoj najavi ovog komada.

Slični članci

Ostavi komentar