Predstavom „Ćelava pjevačica“ završeni „Dani Tivta”

Pozorišnom predstavom „Ćelava pjevačica“ u prepunoj sali Srpskog narodnog pozorišta završena je manifestacija „Dani Tivta u Novom Sadu“, koja je trajala od 22. do 24. marta. Dugotrajnim aplauzom publika je sinoć pozdravila aktere komada nastalog u produkciji tivatskog Centra za kulturu.

“Čast nam je i zadovoljstvo što je Centar za kulturu dio svečane delegacije za vrijeme Dana Tivta u Novom Sadu i mislim da je na pravi način krunisana manifestacija, izvođenjem posljednjeg remek djela Jagoša Markovića. Bez obzira što je u pitanju bokeški dijalekt, govor i radnja koja je originalno iz Londona prenesena u Boku, publika je razumjela i reagovala izvanredno na predstavu”, izjavio je direktor Centra za kulturu Tivat Goran Božović.

On je istakao da sa Novim Sadom baštine saradnju u više kulturnih sfera, naročito u pozorišnoj djelatnosti.

„Srpsko narodno pozorište je naš čest gost na Purgatorijama, kao što smo i mi sada gosti, i tu ćemo saradnju nastaviti vrlo vjerovatno i ovog ljeta. „Ćelava pjevačica“ kao vrlo tražena predstava ne samo u Crnoj Gori već i u regionu, trenutno je na turneji u Srbiji, a već u utorak učestvuje u takmičarskoj selekciji festivala „Dani komedije“ u Jagodini“, dodao je on.

Utiske nakon nastupa na sceni u Novom Sadu podijelili su glumci Momčilo Otašević i Branko Vidaković.

„Đe god igramo razumije se. Možda zeru bolje kući jer razumije se jasnije jezik. Kome nije jasna riječ, jasna mu je radnja, ideja, misao, scena. Reakcije su ujednačene. Gostujemo dosta i gdje god dođemo puno je publike. Nama je srce puno jer ovu predstavu jako volimo“, ističe Otašević.

Branko Vidaković je kazao da publika uvijek slično reaguje, kao i da je Novi Sad uvijek intrigantan, vjerovatno zato što, dodaje, Novosađane smatra za poznavaoce pozorišta.

“Mislim da su divno reagovali. I pored toga što govorimo bokeški jezik koji nije razumljiv svuda, publika se brzo „ukačila“ i do kraja predstave je pratila fantastično. Poslije prvih deset minuta šoka i iznenađenja, uključili su se i kao da su naslućivali, ušli su u naše emocije i tako su divno reagovali. Aplauz na kraju sve govori“, zaključuje Vidaković.

Pored predstave, proteklog vikenda Novosađani su bili u prilici da pozdrave i mažoretke plesnog kluba ”Modest”, klapu ”Jadran“, članove KUD ”Boka”, NVO ”Maškarada“ i Glazbeno prosvjetnog društva Tivat.

rtcg.me

Related posts

Ostavi komentar