Premijera “Grudi” 22. januara

Premijera “Grudi” 22. januara

Film “Grudi” u režiji Marije Perović koji je svjetsku premijeru imao na Hercegnovskom filmskom festivalu prošle godine, imaće bioskopsku premijeru u Crnoj Gori 22. januara u bioskopu Cineplex Delta City u Podgorici, a u kotorskom Kinu “Boka” biće prikazan tokom poslijednje sedmice januara.

Film “Grudi” koji je nastao po predlošku istoimene serije zajednički je regionalni projekat, uz učešće produkcijskih kuća iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije .

Scenario je po ideji Marije Perović napisala Vladislava Vojnović.

Uloge tumače Marija Škaričić, Vojin Ćetković, Nada Šargin, Dubravka Drakić, Mira Banjac, Peđa Bijelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović…

Likovi su pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Jedna od ključnih tema je borba protiv kancera dojke. Tema priče je generacijsko, gimnazijsko prijateljstvo, a dramski razlog bolest, tako da se skreće pažnja na vrline i mane savremenog društva: tempo života, trka za afirmisanjem, opstanak, prijateljstvo, podrška, generacijski sukob i želja za boljim životom.

Slični članci

Ostavi komentar