Prije 10 godina blistala je u ovoj haljini:Niko nije slutio da odjeća koju nosi krije mračnu tajnu Holivuda

 

Nakon otkrića da je Harvi Vajnštajn(65) seksualno zlostavljao i uznemiravao veliki broj žena, među kojima su i brojne javne ličnosti, na površinu je isplivao još jedan uznemirujući detalj iz prošlosti holivudskog producenta. Naime, on je glumice primoravao da nose haljine njegove, uskoro bivše, supruge Georgine Čempen uz ultimatum: “Ili nosi haljine moje žene ili ništa od uloge”.

Na trenutnoj listi (koja će sigurno porasti) glumica od kojih je Harvi zahtijevao da na crvenom tepihu nose kreacije Georgininog brenda “Marchesa” nalazi se Sijena Miler.

8NBktkqTURBXy80ZjY1YTBiMGNmOGExNGJkMjIyYTVkYmZmNTE0NzgxZS5qcGVnkZMCzQKeAA

E se Sijena Miler 2007. na dodjeli Zlatnog globusa

 

Engleska glumica se 2007. na dodjeli Zlatnog globusa u Los Anđelesu pojavila u modelu sa njenim potpisom. Da to nije uradila, producent njenog u to vrijeme hit filma “Tvornica snova” bio bi veoma uznemiren. Taj stajling Sijene Miler ocjenjivao se kao “njen odličan izbor”. Niko nije ni slutio kakvu je mračnu tajnu krila njena haljina.

 

Primorana da nosi “Marchesa” model bila je i Felisiti Hofman. Ona je 2005. dobila ulogu u “Transamerici” iza koje je stala producentska kuća Harvija Vajnštajna, pa je iste godine po naredbi na dodjeli Zlatnog globusa nosila haljinu njegove žene.

I da se nije saznalo za ovo, očekivalo se da će nakon skandala naglo pasti potražnja za modelima Georgine Čempen, koju od početka dizajnerske karijere prate kritike da je uspješna isključivo zahvaljujući moćnom suprugu. A sada je sasvim izvjesno da će se prodaja njenih haljina značajno smanjiti.

 

Iako je Georgina riješila da napusti supruga i iako je izjavila da saosjeća sa svim njegovim žrtvama, njene haljine polako postaju najomraženiji modeli u Holivudu.

 

Georgina čije se bogatstvo procjenjuje na 15 miliona dolara, odlukom da napusti muža izgubila je značajnu finansijsku podršku, ali joj sigurno gubitak poznatih mušterija teže pada a prognozira se da će njene haljine bojkotovati i “obične” žene.

BehktkqTURBXy8zZjM0MDZmMDk1MWE2MjY3N2I2Yzg0NGNiOWRjNDhlYy5qcGVnkZMCzQKeAA

Dizajnerka je brend “Marchesa” pokrenula 2004. ubrzo nakon što je upoznala Vajnštajna sa kojim je od 2007. u braku i sa kojim ima sina Dašijela i ćerku Indiju Prl.

Njene haljine proslavila je 2004. Rene Zelveger pojavivši se na londonskoj promociji filma “Bridžit Džons” u jednom njenom modelu. Modele sa potpisom Georgine Čempen nosile su i Sandra Bulok, Dženifer Lorens, Nikol Kidman, Kejt Blančet.

(zena.blic.rs)

Slični članci

Ostavi komentar