Prirodni lijek koji čuva organizam od bolesti i odlično je sredstvo da smršate

Sve više je ljudi koji se bore sa viškom kilograma, jer gojaznost nije samo estetski problem već može izazvati mnoge zdravstvene probleme: Bol u kičmi, holesterol koji povećava rizik od dobijanja kardiovaskularnih oboljenja, povećan nivo šećera u krvi…  A, ponekad nismo ni svjesni da nam pomoć leži nadohvat ruke.

apple-juice-beverage_19-125895

Svi znamo da je jabukovo sirće ljekovito ali možda ne znamo kolika je njegova moć.

Zahvaljujući sirćetnoj kiselini prirodni je antiseptik, a u sebi krije više od 20 vitamina i minerala kao što su natrijum, gvožđe, kalijum, jod… Ako se pravilno uzima jabukovo sirće štiti  srce i krve sudove, smanjuje holesterol i nivo šećera u krvi astme, ublažava kašalj…

 

Kako se upotrebljava?

Da smanjite holesterol  preporučuje se uzimanje 2 kašičice prirodnog jabukovog sirćeta koje treba da razmutite u čašu vode i popijte ujutro prije doručka.

 

Kod astme i kašlja treba da 2 kašike jabukvog sirćeta pomiješate u čaši vode sa kašikom meda i po malo nekoliko puta u toku dana.

 

Ako imate diareju rastvor koji se pravi od 1 kašike jabukovog sirćeta i 100 ml vode sigurno će pomoći. Pije se 3-4 puta u toku dana.

 

Za smanjenje kilograma  pomoći će kašik sirćeta u čaši vode koju valaj uzimati tri puta na dan.

J. M. foto: Freepik

Slični članci

Ostavi komentar