Prugasta košulja za sve prilike

Bez obzira na sezonu u kojoj se nalazimo i najnovije modne trendove, prugasta košulja jedan je od odjevnih komada koji se uvijek nalaze na policama radnji i u našim ormarima.

Košulje kao odjevni predmet volimo jer ih vrlo lako možemo prilagoditi svakoj prilici, od ležerne šetnje gradom, kafe s drugaricama, pa sve do poslovnih prlika, jer se u njima osjećamo istovremeno ugodno i sređeno.

Jednostavnost bijelih i plavih prugica privlačna je mnogima, a njena svestranost najčešći je razlog zbog kojeg ćemo posegnuti za omiljenim modelom. Redovi rijetkih ili gustih, debelih ili tankih bijelih i plavih pruga lako će se uklopiti u svaki ormar, svaku priliku i svaku kombinaciju.

Dolaze u raznim varijantama i bojama, vrlo su ugodne za nošenje i mogu se kombinovati na bezbroj načina. Takođe, s obzirom na svoju svestranost, prigodne su u ležernim, ali i formalnijim prilikama. Odgovaraju na farmerke, svečane pantalone, suknje ili helanke, a ako ste dovoljno hrabre, možete ih kombinovati i sa drugim uzorcima.

Na prelazu sezona, prugasta košulja istaći će se kao savršeni odjevni komad za povratak u grad i za početak jesenje garderobe.

Jesenja sezona nam donosi nastavak trenda prugaste košulje. Nakon što su ga najavile luksuzne modne kuće i dizajneri, trend su ispratili i oni pristupačniji brendovi koji su ponudili mnoštvo varijacija na temu prugaste košulje u svojim prvim kolekcijama. Od vječnog privlačnog modela koji spaja klasični kroj i kombinaciju plavih i bijelih prugica do trendi izdanja s naglaskom na interesantne rukave ili u pačvork stilu.

U spoju s elegantnim midi-suknjama i pantalonama, prugasta košulja biće savršen izbor za povratak u kancelariju, dok će se ležerni predimenzionirani modeli nositi i kod kuće – u kombinaciji s helankama ili sportskim pantalonama.

Jednostavnost prugaste košulje odlično će izgledati u kombinaciji sa svim bojama, dok će u spoju s drugim dezenima poput cvjetnih i životinjskih stvarati jako efektan izgled za svaku priliku.

(Nezavisne)

Related posts

Ostavi komentar