Rafael Nadal: Romantična lokacija za vjenčanje

Jedan od najboljih tenisera svijeta Rafael Nadal 19. oktobra će oženiti svoju dugogodišnju devojku Mariju Fransisku Pereljo sa kojom je u vezi već 14. godina. Par je za mjesto na kom će se vjenčati  odabrao kompleks Sa Fortalesa,u kojem je snimana serija Noćni menadžer, s Tomom Hidlstonom i Hjuom Lorijem u glavnim ulogama.

U pitanju je utvrđenje iz XVII vijeka, prvobitno izgrađeno radi odbrane zaliva Polensa od gusara, koje je u XX vijeku postalo pravo utočište za umjetnike zahvaljujući argentinskom slikaru Robertu Ramožu.

Inačer, Marija, koju Španci zovu i nadimkom Ćiska, djevojka je iz senke koja je proslavljenom teniseru najveća podrška već gotovo deceniju i po, a svjetske medije intrigira baš zbog toga što ne voli javno eksponiranje.

Rafael je svoju buduću suprugu upoznao kao školsku drugaricu svoje sestre Izabele. Ona je nakon toga studirala u Palma de Majorki, poslije čega se preselila u London, gdje je paralelno studirala biznis menadžment i engleski jezik.

Ćiska je inače ostavila posao u jednom osiguravajućem društvu kako bi mogla da vodi projekat fondacije Rafa Nadal, dobrotvorne organizacije osnovane prije skoro deset godina.

Izvor: espreso

Slični članci

Ostavi komentar