Retrogradni Merkur je počeo i traje do 10. juna, a vi se čuvajte ovih stvari!

Iako je retrogradni Merkur poznat termin i čak i oni koji nisu upućeni u astrologiju upoznati su sa njim, pa je uvijek dežurni krivac za svaku tegobu, a postao je i predmet šale, komunikacija je nešto što je zapravo osnov svakog odnosa.

Od toga sve kreće, ako se dobro razumijemo, nemamo problem.

Pred nama je period od oko tri nedjelje disharmonije u međuljudskim odnosima baš zbog retrogradnog hoda ove planete. Ako pogledamo mitologiju, Hermes (Merkur) prvenstveno je zadužen za prenos informacija. A šta se dešava kada je taj isti prenos nekvalitetan?

Nastaju sukobi usled pogrešnog shvatanja onoga što nam je rečeno; pošta, mejlovi, poruke nisu poslati onima kojima su upućeni, tu je i zastoj platnog prometa, a dešavaju se i problemi u saobraćaju. Svaki dogovor koji je u ovom periodu sklopljen ili potpisan ugovor neće imati potencijal za trajanje i u najboljem slučaju biće promijenjen u nešto drugo. Nije dobar trenutak za nove projekte, za početak poslovanja, otvaranje firmi ili zaposlenje. Putovanja se odlažu ili nisu kvalitetna.

Međutim, Merkurov retrogradni hod ima i svoje dobre strane. Svaka vrsta nesporazuma iz prošlosti sada može biti riješena, projekti ostavljeni po strani biće realizovani. Preporučuje se popravka telefona, automobila, kao i prodaja, ali nikako kupovina novih stvari. Period je odličan za učenje i obnavljanje starog gradiva. Savjet je da se dobro skoncentrišemo na ono što nam se govori i na ono što govorimo, jer ćemo jedni drugima biti nerazumljivi.

Retrogradni Merkur traje od 10. maja do 3. juna, ali i poslije toga, bar deset dana, potrebno je biti na oprezu.

(hello)

Related posts

Ostavi komentar