Revija “Majstori filmske režije”

Filmski program Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” ove godine posvećen je najznačajnijim imenima filmske režije, pa je od 11. do 14.novembra organizovano peto, a ujedno i posljednje izdanje revije “Majstori filmske režije”. Ovoga puta biće predstavljene rediteljke koje su ostvarile značajne domete u filmskoj režiji.Projekcije filmova biće organizovane u sali DODEST, sa početkom u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Film koji je nominovan za tri Oskara“Buđenja”(1990)rediteljkePeni Maršal sa Robertom De Nirom i Robinom Vilijamsom u glavnim ulogama otvoriće reviju u ponedjeljak, 11.novembra. U filmu Robin Williams testira novi lijek na svojim pacijentima koji su već godinama u stanju asocijalnosti.

Priča o jednoj nekonvencionalnoj porodici koja se suočava sa problemima u filmu “Beskrajni polarni medvjed”(2014) biće prikazana u utorak, 12.novembra, a filmsko ostvarenje Alison Anders “Benzin, hrana, prenoćište”(1992) u kojemBrooke Adams daje sve od sebe kako bi pravilno odgajila svoje kćerke obilježiće srijedu, 13.novembar.

Istorijska drama o životu francuske kraljice Marije Antoanete čiju režiju potpisuje oskarovka Sofija Kopola zatvoriće reviju u četvrtak, 14.novembra.

Slični članci

Ostavi komentar