Riješite ih se: 6 stvari koje unose negativnu energiju u vaš dom

 

Jeste li primijetili nedostatak harmonije u svojoj kući? Ako jeste, onda morate znati da u vašem domu postoje stvari koje bi prema Feng shui stručnjacima trebalo da izbjegavate. Vrlo često nismo ni svjesni da su neki predmeti ”emocionalni vampiri” koji kradu pozitivnu energiju i ugrožavaju mir i harmoniju. Kako bi u vašem domu i u porodici vladala pozitivna energija riješite se sljedećih 6 stvari koje stvaraju negativnu energiju.

couch-with-blue-cushion_1203-320

 

  1. Okrnuti tanjiri, šoljice, zdjele

Takvo posuđe donosi lošu energiju ko god da ga koristi, tvrde Feng shui stručnjaci. Radije kupite najjeftiniji novi komplet posuđa nego da koristite skup, ali oštećen. Korištenje ovakvog posuđa može uticati na karijeru ili financije.

 

  1. Prazne posudice za so ili šećer

Svima nam se događa da ponekad ostanemo bez zaliha namirnica koje gotovo svakodnevno koristimo.Međutim, nikada ne bi trebali dopustiti da vam posudice u kojima držite so i šećer budu potpuno prazne. Police s praznim posudicama u kuhinji utiču na sreću i harmoniju u porodici.

 

  1. Gomila starih novina, časopisa, papira i knjiga

Novine bacite u kantu za smeće čim ih pročitate, savjetuju Feng shui stručnjaci. Ukoliko sakupljate časopise ili knjige, čuvajte ih na policama, a ne podu ili uglu sobe. Razbacani po prostoru, ovi predmeti donijet će vam lošu energiju.

 

  1. Cipele ispred vrata

Bez obzira da li su poređane ispred spavaće sobe ili bilo koje druge ovi predmeti su pravi “energetski vampiri” , posebno ako su prljave.

 

  1. Prljava odjeća u uglu sobe

Ovo je jedna od važnijih stvari na koju Feng shui stručnjaci upozoravaju. Možda je najlakše baciti prljavu odjeću na pod u ćošak sobe, ali treba da znate da na tom mjestu onda nestaje i sva pozitivna energija iz doma. Trebali bismo imati mali prostor gdje ćemo odlagati prljava odjeću za pranje poput košare za veš.

 

  1. Mjesto za sjedenje ili spavanje ispod drvene grede

Drvene grede jedan su od omiljenih dizajnerskih elemenata koji rado i često viđamo u domovima. Međutim, ukoliko postavite kauč ili krevet ispod ovog detalja znajte da su otrovne strijele negativne energije usmjerene prema vama. Zato, svoj kauč ili krevet samo malo pomaknite da se ne nalazite direktno ispod grede.

(zadovoljna.dnevnik.hr)foto: Freepik

Slični članci

Ostavi komentar