Rješenja za odlaganje stvari ukoliko živite u manjem stanu

Rješenja za odlaganje stvari ukoliko živite u manjem stanu

Lako je imati uredan životni prostor kada posjedujete veliku nekretninu u koju stane baš sve, ali ni mali dom nije prepreka za urednost.

Naravno, većina se odmah zapita kuda ćemo sa stvarima kada nemamo mnogo mjesta. Tu nam u pomoć uskaču profesionalni organizatori prostora. Oni će vam otkriti kako je tajna urednog malog doma u tome da se iskoristi svaki slobodni centimetar i tako pronađe mjesto za sve one stvari koje stvaraju nered.

VJEŠALICA ZA ODJECU

Mnogi od nas u domu imaju stolicu i(li) fotelju koja služi za odlaganje nošene odjeće koja još nije za pranje. Ne možemo je staviti u ormar pa onda pronađemo prvi slobodni kutak i tamo je bacimo. Odjednom se svuda oko nas stvaraju hrpe odjeće s kojom ne znamo što bismo. Umjesto da njome zauzimate namještaj, smjestite je na vješalicu.

Baš kao i odjeća koju ćemo još nositi, nered stvara i ona koju namjeravamo da operemo. Nemamo uvijek dovoljno komada srodnih boja ili materijala da napunimo mašinu za veš, pa odjeća razbacana čeka svoj red za pranje. Idealno rješenje za to su korpe ili vreće za prljavi veš koje su danas na tržištu dostupne u svim veličinama. Ako nemate mjesta za jednu veću, smjestite nekoliko manjih modela u razne kutke doma. Najprljaviju odjeću ostavite u kupatilu, a onu manje prljavu možete smjestiti u korpu ili vreću koju možete držati uz vješalicu za nošenu odjeću.

PREGRADICE I ULOŠCI ZA LADICE

Najlakše nam je sve strpati u ladice, ali tako ćemo samo stvoriti dodatni nered i posao. Zato iskoristite raznolike uloške i pregradice za ladice.

POLICE, ZIDNI DRŽAĆI I VISEĆI ORGANIZATORI

Nemojte misliti da u urednom domu ništa ne smije biti izloženo pogledima. Stvari koje su u svakodnevnoj upotrebi slobodno izložite na policama za koje uvijek ima mjesta u domu. One su dobar način za iskorišćavanje praznih zidova. Isto važi i za zidne držače koji uz pomoć kukica takođe postaju saveznik za odlaganje stvari. Ako pak nemate slobodan zid, možete ih smjestiti i na namještaj.

Nemojte da zaboravite na viseće organizatore, koji su takođe dobro rješenje za male domove.

(zadovoljna.hr)

Slični članci

Ostavi komentar