Legendarni glumac se povlači iz glume

Oskarovac Robert Redford povlači se iz glume na jesen, nakon premijere njegovog novog filma “The Old Man And The Gun”.

Čuveni 81-godišnji glumac otkrio je svoju odluku u intervjuu magazinu Entertejnment vikli, objavljenom danas, prenosi Rojters.

„Nikad ne reci nikad, ali sam prilično siguran da je ovo kraj za mene što se tiče glume i da idem u penziju, jer ovo radim od svoje 21. godine“, istakao je glumac.

„Pomislio sam: ‘E, pa dosta je. I zašto ne bih završio karijeru nečim što je lijepo i pozitivno? Baš mi je ‘leglo’ da igram takvu ličnost u ovom trenutku mog života“, zaključio je.

 

Redford koga pamtimo po brojnim ulogama i po ulozi u filmu Nešto sasvim lično zbog koga su mnoge od nas plakale, ali i po filmovima Buč Kasidi i Sandans Kid, Veliki Getsbi, Moja Afrika, Svi predsednikovi ljudi, Tri kondorova dana, Žaoka i mnogim drugim, u novom ostvarenju The Old Man And The Gun (Starac i pištolj) čija je premijera zakazana za septembar, igra stvaran lik – pljačkaša banaka Foresta Takera.

 

Taker je 17 puta uhvaćen tokom pljačke ali je svaki put uspijevao da pobjegne iz zatvora!

 

Legendarni glumac je karijeru započeo 1967. godine, uz Džejn Fondu u filmu Bosonogi u parku, a slavu je stekao u filmovima Žaoka i Svi predsjednikovi ljudi.

 

Oskara za svoj rediteljski debi Obični ljudi je dobio 1980, dok ga je Akademija nagradila i za životno djelo 2002. godine.

 

Na pitanje da li će se povući i što se režiranja tiče, glumac je odgovorio: „To ćemo još da vidimo“.

RTS/MN/ Foto: Facebook

Slični članci

Ostavi komentar