Rođen je na Božić: Poslije porodične tragedije Miladin Šobić je odustao od muzike, a ožiljak na srcu i danas nosi

Muzička zvijezda 80-ih Miladin Šobić, koga su pojedini nazvali najvećom misterijom balkanske scene, rođen je na Božić 1956. godine.

Nadahnut studentskim životom stvara svoje prve hitove, a 1975. godine objavljuje prvu pjesmu “To sam ja”, koja u to vrijeme u privatnim studentskim dubrovačkim krugovima dobija status studentske himne. Godinu dana kasnije na muzičkom festivalu Omladina ’76 osvaja drugo mjesto sa pjesmom “Daj nam neba”.

Iz Dubrovnika put ga vodi u Sarajevo, gdje je doživio i vrhunac karijere. Tamo je snimio dva albuma “Ožiljak” i “Umjesto gluposti”, koji su postigli veliki uspjeh u regionu.

Njegova jednostavnost i neposrednost učinila ga je muzičarem koji je nadrastao žanrovske podjele.

U vrijeme najvećeg uspjeha, Miladin doživljava porodičnu tragediju. Njegova rođena sestra Šeherezada umire poslije duge i teške borbe sa rakom. Šobić se od tada nije zvanično oglašavao, a u javnosti su kružile priče da je nestao bez traga, da se zamonašio, a neki su govorili da je mrtav, pojedini da se nastanio u Herceg Novom. Uprkos pričama o njegovom povratku, on se nikada se nije vratio muzici.

Početkom 2013. godine osvanula je vijest da je Šobić zbog moždanog udara operisan u podgoričkom Kliničkom centru. Prošle godine legendarni muzičar dobio je status istaknutog kulturnog stvaraoca.

(blic)

Slični članci

Ostavi komentar