Savjeti doktorke specijaliste kako se riješiti bora i kada koristiti hijaluronske filere

Savjeti doktorke specijaliste kako se riješiti bora i kada koristiti hijaluronske filere

Estetska medicina posljednjih godina sve je češće prisutna među pripadnicama nježnijeg pola, a zahvatima se podvrgavaju dame od 20 pa na više godina.
-Iz godine u godinu povećava se broj žena koje se podvrgavaju nekom estetskom zahvatu, a sve u cilju postizanja ideala. Pored dama u različitom životnom dobu, estetskim procedurama se podvrgavaju sve veći broj muškaraca. Dame se najčešće odlučuju za povećaje usana hijaluronskim filerima, konturisanje lica, povećanje jagodica, nazolabijalne bore, marionetske bore, brade i vilice. Muškarci se najčešće odlučuju za konturisanje brade, korekciju nosa i korekciju usana. Takođe, korekcija podočnjaka (kesice, tamni podočnjaci) je često izvođena procedura, dok se hemijski piling izvodi u periodu od oktobra do aprila- kaže za naš poetal dr Jelena Lazić.
Na pitanje koja je to adekvatna doza koja se preporučuje, a da ne dođe do prejterivanja, te da bude sa ukusom i mjerom dr Lazić odgovara:

-Doza hijaluronskog filera koji se preporučuje je od 1ml do 1,5ml. Nakon izvršene procedure radi se korekcija u koliko je potrebna radi se nakon dvije do tri nedjelje.

Mnoge pripadnice nježnijeg pola kada zakorače u petu deceniju života žele na najbrži način da se riješe bora. Za to dr Lazić ima riješenje.
-Najbrži način za rješavanje bora je ubrizgavanje hijaluronskog filera. Efekat je odmah vidljiv- istakla je ona i otkrila šta se preporučujete za svježinu lica.

– Svježina lica se najčešće postiže primenom mezoterapije i hemijskog pilinga. Takođe, lice se može osvježiti primjenom hijaluronskog filera.
Nekada su djevojke stavljale u usnama silikone, pa hjelurone, a danas dr Lazić preporučujete:

–  Trajanje hijaluronskog filera je od 8 mjeseci do godinu dana. U koliko ne obnavljate filere, bora će ponovo postati one stare. Za savku popravku trebaće vam manja količina filera- naglasila je ona.

R.N.

Slični članci

Ostavi komentar