Skin-icing, trik pomoću koga supermodeli održavaju savršen izgled kože

Posljednjih nekoliko nedjelja Instagramom i Tik-Tokom kruži veliki broj videa na temu skin-icinga. Brojni milenijalci, ali i poznate ličnosti, uključujući supermodele Irinu Šajk i Karli Klos, prigrlili su ovaj beauty trik, te smo stoga odlučili da provjerimo o kakvoj metodi je riječ.

Kao što i sam naziv kaže, ova tehnika podrazumijeva upotrebu kockica leda, kojima se masira lice. Time se sužavaju pore i pospješuje cirkulacija, čime se na prirodan način postiže bolji tonus kože, a samim tim se proces starenja usporava. Da li je riječ o triku koji su koristile još naše bake ili, pak, o tehnici koja počiva na principu krioterapije, tek činjenica je da ovaj trik očigledno privlači veliku pažnju, a najbolje od svega je što vam za njega gotovo nije potreban nikakav budžet i što ga sami možete primjenjivati u kućnim uslovima.https://www.youtube.com/embed/rlg4xIbAKqY?feature=oembed

Da je riječ o beauty tajni mnogih supermodela, svjedoči podatak da je Karli Klos još 2017. podijelila video na kome se vidi kako uranja lice u kofu punu kockica leda, i to na dan revije brenda Victoria’s Secret, kako bi postigla svjež i zategnut izgled lica. Pored toga, njena koleginica Irina Šajk nedavno je na svom Instagram profilu podijelila video u kome otkriva svoju beauty rutinu.

Nakon češljanja kose, prvi korak u njezi lica koji primjenjuje jeste upravo utrljavanje kockice leda na cijelo lice.

„Vjerujte mi, ovo zaista djeluje. Cijelo lice vam se dobro ohladi. Tako se mi u Rusiji razbuđujemo”, izjavila je poznata ljepotica.

Da li je riječ o samo još jednom prolaznom trendu u sferi ljepote, ili pak o istinski djelotvornom i jednostavnom triku, ostaje da vidimo… Do tada, ništa nas ne košta da probamo.

Related posts

Ostavi komentar