Šminker Megan Markl vam otkriva njene tajne mejkap trikove

Šminker Megan Markl vam otkriva njene tajne mejkap trikove

Nekadašnja glumica Megan Markl je jedna od onih žena koje imaju toliko jaku harizmu da moraju da budu primijećene u svakoj situaciji. Kada se u maju 2018. godine udala za britanskog princa Harija, poslije čega su postali poznati kao vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, niko nije ni slutio koliko će ona postati popularna. Kopirao se njen originalni stil koji je odvažniji od onog koji imaju ostale članice kraljevskih porodica, a zbog nje je ponovo postao aktuelan i prirodan mejkap izgled.

Megan njeguje prirodan izgled i jaku šminku zaobilazi u širokom luku, čak je i na svom vjenčanju bila toliko diskretno našminkana da su se mnogi iznenadili. Njen šminker Danijel Marin otkriva svoje trikove koje vrijedi isprobati.

Sigurno se i vama dogodilo da poslije nekoliko sati pod puderom primijetite da vam lice ne izgleda tako blistavo, kao kad ste ga tek nanijeli na lice. Za dugotrajni mejkap Danijel kombinuje hidratne kreme i pudere na bazi vode.

Umjesto da na akne, mitisere i bore nanosite tone pudera, Marin predlaže da pokušate sa prajmerom.

“Bubuljice prvo namažem gelom koji sadrži kortizol, ostavim par minuta da se osuši o onda nanesem malu količnu prajmera. Nakon toga stavljam korektor i puder”, kaže on.

Danas ima puno alata za nanošenje pudera ali poznati šminker vjeruje da je puder najbolje nanijeti prstima

“Ako mejkap nanosite prstima koža će izgledati sjajno i svježe”, zaključuje.

Po Martinovom mišljenju hajlajter nije neophodan za zdravi sjaj kože.

“Izbjegavam da nanosim puno svjetlucavih čestica jer na licu izgledaju previše metalik. Umjesto toga koristim balzam ili serum, a nanosim ih na istaknute tačke na licu”, otkrio je.

Ako želite da izgledate kao da nemate šminku na licu to ćete postići jednim odličnim trikom. Pomiješajte hidratnu kremu sa korektorom i nanesite na lice kao što biste nanijeli puder. Tako ćete postići no make-up make-up look.

Slični članci

Ostavi komentar