Sofija Loren: Neprolazna ljepota filmske legende

Izjava Sofije Loren da bi uvijek radije uživala u pasti i vinu nego nosila najmanji konfekcijski broj ukratko sažima životnu filozofiju jedne od najljepših žena na svijetu i filmske legende 20. vijeka.

Najnagrađivanija italijanska glumica je umjela da kaže i da se seks-simbol ne može postati, da se ljudi kao takvi rađaju, a ona je definitivno među onima čija su magnetska harizma i stav mnogo dragoceniji dio njene ljepote od pukog fizičkog izgleda.

Danas Sofiju posmatramo kao neprikosnovenu divu, međutim, nije od samog starta bilo tako. Naprotiv, u Holivudu se i te kako mučila da nađe dobre uloge jer je, vjerovali ili ne, njen izgled plašio i glumce i reditelje. Visoka 1.75m bila je atipično krupna za uobičajene holivudske mjere u to vrijeme, zbog čega su je za mnoge projekte odbijali jer nisu mogli da joj nađu dovoljno krupnog partnera.

Za razliku od njenih koleginica koje su se po nekoliko puta udavale i razvodile, Sofijin život je obelježila ljubav sa Karlom Pontijem, s kojim je bila u braku do njegove smrti 2007, nakon čega je izjavila da se nikad više neće udavati, jer ne može da zamisli da voli nekog drugog.

Od jurcanja za filmskom karijerom odustala je još sedamdesetih, kada je rodila sinove Eduarda i Karla, kojima je bila potpuno posvećena.

“Majka uvijek razmišlja dva puta. Jednom za sebe i jednom za svoje dijete”.

Iako danas ima pune 84 godine, ljepota i šarm je ne napuštaju, a čak i mnogo mlađim koleginicama nije svejedno kad sa njom učestvuju u kampanjama. Kako uopšte pozirati pored Sofije Loren kad ona svojom pojavom učini da sve okolo bude nevidljivo?

Baš tako je bilo i na svečanoj ceremoniji imenovanja luksuznog kruzera MSC Bellissima, kom je upravo Sofija bila kuma, a kako je izgledala? Svaki komentar je suvišan.

Noizz

Slični članci

Ostavi komentar