Šokantno ponašanje voditeljke RTCG o nasilju nad ženama: “Ima žena kako se ponaša, izaziva u muškaracu da se ponaša kako ne treba”

U Jutarnjem programu Televiziji Crne Gore, gdje je jedna od tema bila nasilje nad ženama, jutros se dogodio skandal.

Naime, Jovana Božarić-Stanišić, voditeljka programa je prilikom razgovora sa koordinatorkom SOS telefona Biljanom Zeković, saopštila “da ima žena kako se ponaša, izaziva u muškaracu da se ponaša kako ne treba”.

“Ne mora da uvijek bude tako kako ste naveli primjer. Hoću reći postoji i druga strana. Mislim na trenutak da nešto izbjegne ili ne kaže, da ne bi isprovocirala drugu stranu, da treba da prekine. Ima žena koje ne prekidaju, zaista ih ima”, navela je voditeljka.

Na to je Zeković jasno poručila – postoji samo jedna strana.

“A to je da za nasilje nema opravdanje”, ističe Zeković.

Generalni direktor Boris Roanić naveo je na Twitteru da je šokiran onim što je vidio.

“Ovo što vidim je šokantno. Molim da pošaljete prilog na ombudsman@rtcg.me, kako bi mogli da pokrenemo proceduru”, poručio je Raonić jednoj od korisnica Twittera, nakon što je prozvan da reaguje.

Centar za građansko obrazovanje pozvao je menadžment i uredništvo RTCG da pokrenu disciplinski postupak i jasno se ograde od ispada voditeljke kojim se opravdava nasilje nad ženama.

“RTCG mora biti primjer inkluzivnosti, a ne rasadnik mizoginih stavova”, ističe CGO.

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković istakla je da je konstatacija voditeljke skandalozna, te da žena nikada ne izaziva.

cdm

Related posts

Ostavi komentar