Spremite kelj na brz način: Lagani ručak od samo tri sastojka

Spremite kelj na brz način: Lagani ručak od samo tri sastojka

Potrebno:

1 velika glavica kelja, sitno nasjeckanog
8  jaja
680 g pasiranog paradajza (sok od paradajza)
2 kašike maslinovog ulja
malo soli
malo bibera

Priprema:

Zagrijte rernu na 180°C. Na vatri zagrijte ulje, dodajte nasjeckani kelj, so i biber i kuvajte 2-3 minuta. Zatim dodajte sok od paradajza. Ako koristite pasirani paradajz, dodajte začine (šećer, so, peršun, origano i sl.) i kuvajte još 2 minuta.

U posudu za pečenje stavite kelj i kašikom pažljivo napravite rupe u njemu, stavite jaja i dodajte malo soli i bibera.

Pecite dok jaja ne budu bijela, a žumance malo mekano, otprilike 15 min.

Slični članci

Ostavi komentar