Sreća voli tišinu: O ovome ne treba nikome da pričate

Kažu da što manje ljudi oko vas zna o vašem ličnom životu, to se on bolje razvija. Postoji izreka: sreća voli tišinu, i ako se hvalite ostaćete bez nje.

Ovo su konkretni slučajevi i situacije o kojima ne treba da pričate drugima:

 1. Nikad ne pričajte o lošim stvarima koje ste vidjeli:

Muž je cijelu noć galamio na komšinicu; Čovjek je kamenom gađao napuštenog psa; Neko nije htio da ustupi mjesto trudnici u autobusu. Sve su to stvari koje prljaju vašu dušu. Ako prepričate loše ponašanje drugih ljudi, vi ga prihvatate!

2. Ne namećite nikome svoj životni stil:

Ako ste vjernik ne tjerajte druge da se mole; Ako ste vegeterijanac ne pričajte drugima kako ne treba da jedu meso; Ako ste iscjelitelj, ne namećite drugima svoj način života.  Svako ima pravo da svoj život živi kako želi!

3. Nikad ne pričajte o svom dobročinstvu.

“Neka ne zna lijeva ruka, šta je desna dala!” Uvijek se sjetite te izreke kada hoćete nekome da ispričate kako ste vi “dobra” osoba. Dobročinstvo je znak milosti, ali samo ako ćutite o tome!

4. Ne pričajte nikome o svojim planovima u životu:

Snjajući određene snove i planirajući ciljeve, stvarate misaoni oblik, obdarujući ga energijom. Ako svima redom budete pričali o svojim snovima i planovima, vi tu energiju razdvajate. A misaona forma gubi snagu, propada. Planovi se ostvaruju, ciljevi se ostvaruju ako ostanu tajna.

5. Ne hvalite se koliko zarađujete:

Uvijek se sjetite da ako se hvalite nečim, ostaćete bez toga!

 6. Ako ste počinili herojsko djelo, neka to bude samo vaša tajna!

Da li ste ugasili komšijinu kuću dok je gorela? Spasili ste napušteno kuče? Novčano ste pomogli komšiji koji je ostao bez primanja? Nosite to u svojoj duši kao ordenje. Ako nekome kažete, zlato se pretvara u gvožđe.

 7. Ono što se dešava u kući – ostaje u kući

Ako pričate okolo o negativnom ponašanju muža, djeci koja ne slušaju, iznosite “prljav veš” – nesreća će se udvostručiti.

(Stil.kurir.rs)

Slični članci

Ostavi komentar