Stjepan Hauser: Karantin u rodnom kraju uz maminu kuhinju je blagoslov

Brojnim svjetskim muzičarima koji muziku posvećuju ljudima na prvoj liniji odbrane od novog koronavirusa pridružio se i Stjepan Hauser (33).

 Violončelist je imao koncert u praznoj pulskoj Areni pod nazivom -Alone Together -u kojem preko njegovog YouTube kanala, uživaju fanovi iz cijelog svijeta.

 Za jutarnji show Radio Dalmacije, ‘Dobro jutro, Dalmacijo’, rekao je kako je ponosan na ovaj projekt.

– Moja luda glava, uvijek se nešto kuva u njoj. Ne da mi vrag mira čak ni u ovakvim situacijama, tako da je to jedna poruka iz Hrvatske cijelom svijetu. U Areni me može gledati 10-ak hiljada ljudi, a ovako virtualno milioni širom svijeta. Jako sam ponosan što je ta muzička razglednica otišla iz Hrvatske u cijeli svijet

Mjere izolacije dočekao je u rodnoj Istri, gdje uživa u maminoj kuhinji.

– Imao sam tu sreću da sam se zatekao kod svojih na selu, u Raklju, i tu mi ništa nije bilo uskraćeno. Imao sam slobodu kretanja kao i uvijek. Mogao sam se šetati po prirodi, uz more, brda, doline, sedam mora, sedam gora. Otkrio sam neke puteve za koje nisam ni znao da postoje. Imao sam stvarno sreću da nisam morao biti u zatvorenom prostoru i to je blagoslov. Ovdje mi je super uz maminu kuhinju, jedem dobro svaki dan. Uopše se ne žalim. A roditelji se žale kao i uvijek. Čujte, nije lako imati mene doma, bila karantina ili ne – iskren je.

A na pitanje šta je o sebi naučio tokom karantina Stjepan je odgovorio:.

– Samo sam potvrdio da sam lud u glavu, ono što sam znao o sebi sad sam samo potvrdio.

Što ću prvo napraviti kad se ukinu sve mjere? Pa ne smijem vam to reći ovako javno – poručio je.

Kroz smijeh je kazao i da se tu i tamo čuje s drugom polovinom 2Cellosa, Lukom Šulićem (32).

– On je doma u Mariboru sa svojom porodicom, uvijek je htio biti doma s porodicom, evo mu prilike

 Njih dvojica namjeravaju da se okupe sledeće godine i da naprave veliku turneju

– Planiramo se vratiti 2021. da obilježimo našu desetu godišnjicu i onda bi napravili veliku turneju koja bi uključivala samo najveće gradove – rekao je Hauser.

24.sata.hr

Slični članci

Ostavi komentar