Supruga Olivera Dragojevića na lažnu vijest o njegovoj smrti: Hvala im na nezaboravnoj večeri…

U suboru u ranim večernjim satima , na Splitskom dnevniku, koji je dio RTL-ove digitalne mreže, objavljena je vijest da je preminuo legendarni pjevač Oliver Dragojević.

To je zažarilo društvene mreže i šokiralo porodicu i porodicu pjevača koji boluje od raka i trenutno se liječi na odjeljenju Onkologije u splitskoj bolnici na Firulama.

22780365_1457656460951019_5632535286238729507_n

Vijest o navodnoj smrti Dragojevića Splitski dnevnik je prvo uklonio, zatim ponovo objavio, no ne više kao glavnu vijest na naslovnici. No, ubrzo je potpuno maknuta s portala. Lažna informacija brzinom munje se proširila društvenim mrežama pa je porodica Olivera Dragojevića proživljavala vrlo teške trenutke.

 

Novinarka Jelena Šarić, koja je objavila vijest pozvavši se na „neslužbene informacije s Onkologije“, našla se na meti Oliverove supruge i kćeri Zdenka Runjića, Ivane Runjić. Porodice Runjić i Dragojević već su više decenijama vrlo bliske, zahvaljujući muzičkoj saradnji Olivera i Zdenka.

 

– Jednom sam obećala da ću ovakve ljude uvijek prozivati. Ovo je odgovorna urednica portala za kojega do sada niko nije čuo, a koji je objavio „vijest dana“. Neka se zna da ovakve „vijesti“ imaju lice.

 

Ovo nije prvi put da zbog nekih stvari prozivam novinare. S obzirom na to što sam prošla s ocem… Već sam jednom prilikom na Facebooku pisala na tu temu i sada sam jednostavno željela reći da takve vijesti imaju lice. Iza takvih gluposti stoje ljudi. Konkretna osoba je to pisala i konkretna osoba je to objavila. I moraš biti odgovoran, ako si glavni urednik, moraš biti odgovoran za ono što objavljuješ – napisala je Ivana Runjić objavivši uz status na svojem Facebooku i prikaz profila novinarke koja je bila potpisana kao autorka teksta o Oliverovoj smrti, prenosi Slobodna Dalmacija.

 

Reagovala je i Oliverova supruga Vesna.

– Ako je neko povjerljiv izvor informacija, onda sam to ja. Oliver je dobro i nije životno ugrožen. Hvala im na nezaboravnoj večeri koju su nam pripremili, nama i medicinskom osoblju, i šoku koji su doživjeli naši prijatelji i moja familija u Dubrovniku.

Ivana, hvala ti. Volim vidjeti lica jadnika bez imalo empatije – napisala je Vesna Dragojević na Ivaninu objavu.

(avaz.ba), foto: Facebook

 

Slični članci

Ostavi komentar